Sekite mus Facebook'e!
Marinuoti pomidorai su svogūnais ir česnakais, bazilikais ir kitomis žolelėmis yra ne tik skanūs, bet ir labai skanūs, paprasti ir greiti.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- pomidorų, 5 vnt;
- svogūnų, 3 vnt;
- česnako, 4 skiltelių;
- baziliko, krapų ir petražolių pagal skonį;
- augalinis aliejus, 4 šaukštai;
- citrinos sultys, 2 valg. šaukštai;
- aštriųjų pipirų pagal skonį;
- medaus, 1,5 valg;
- druskos, 0,5 šaukštelio.
Gaminimo procesas
Rinkitės tankius pomidorus, nepernokusius, mėsingus. Juos supjaustykite stambiais apskritimais
, svogūnus taip pat supjaustykite žiedais, česnaką smulkiai supjaustykite peiliu, žoleles susmulkinkite.
Daržoves sluoksniais sudėkite į stiklinį indą.
Padažui augalinį aliejų sumaišykite su medumi, citrinos sultimis, bazilikais, žolelėmis, aštriaisiais pipirais, druska.
Pomidorus ir svogūnus užpilkite padažu ir uždenkite
, padėkite
į šaldytuvą
.
Po 30 min. galite pabandyti, bet daug geriau, jei užkandis bus marinuotas kelias valandas.
Pomidorai pasirodys tokie kvapnūs, kad negalėsite atsispirti ir iš karto norėsite viską suvalgyti. Taigi kol pomidorai marinuojasi, pagaminkite garnyrą ir mėsą vakarienei.
Jei mėgstate pikantiškesnius marinatus. Tuomet citrinų sultis galima pakeisti obuolių arba vyno sultimis, arba stalo actu, medų galima pakeisti cukrumi, o svogūnus – raudonaisiais, kad užkandis turėtų natūralaus saldumo.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
