Kalėdų eglutės formos užkandžiai yra originalus ir kūrybiškas būdas papuošti patiekalus, ypač aktualus žiemos ir Naujųjų metų švenčių metu. Tokie užkandžiai gali tapti ne tik gardžiu šventinio stalo priedu, bet ir tikra bet kokio stalo puošmena
. Naudodami tokius užkandžius lengvai sukursite šventinę nuotaiką ir pradžiuginsite savo artimuosius. Tokie užkandžiai gaminami gana paprastai iš nebrangių ingredientų
. Yra įvairių eglutės formos užkandžių gaminimo receptų ir idėjų, tinkančių bet kokioms šventėms – nuo lengvų ir sveikų iki kaloringesnių ir sotesnių.
Sudedamosios dalys: – Kalėdinės eglutės, kurių sudėtyje esantys ingredientai yra, pvz:
- Vištienos filė – 200 g;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Sūris – 100 g;
- Sūdyti agurkai – 4 vnt;
- prancūziškos garstyčios – 1 šaukštelis;
- Majonezas;
- krapai – saujelė;
- Krekeriai;
- Granatai.
Užkandžio „Kalėdų eglutės” paruošimas:
Virtą vištienos krūtinėlę supjaustykite mažais kubeliais, virtus kiaušinius ir sūrį sutarkuokite stambia tarka. Agurkus smulkiai
supjaustykite
, sumaišykite salotinėje su kiaušiniais, vištienos krūtinėle ir sūriu, pagardinkite majonezu ir garstyčiomis.
Smulkiai sukapokite krapus
.
Iš masės suformuokite spurgas ir apvoliokite jas krapuose, kiekvieną uždėkite ant krekerio.
Papildomai užkandį galite papuošti granatais. Gaunasi labai nuotaikingas šventinis užkandis „Kalėdų eglutės”.