Sekite mus Facebook'e!
Šis receptas mūsų šeimoje buvo perduodamas iš kartos į kartą.
Sudedamosios dalys:
kefyras – 0,5 litro;
mielės – 50 gramų;
kiaušinis – 1 gabalėlis;
cukrus – 1 valgomasis šaukštas;
druska – žiupsnelis;
miltai – 800–1000 gramų.
Oro tešla Vareniki. Žingsnis po žingsnio receptas
Aš naudoju tikras mieles, o ne sausas. Jas sutrinkite šakute kartu su cukrumi, įmuškite kiaušinį ir įdėkite kefyrą (šiek tiek pašildytą), gerai išmaišykite.
Į gautą masę suberkite miltus ir žiupsnelį druskos.
Minkykite, kol tešla taps elastinga ir pradės kvėpuoti rankose. Tai įvyks greitai.
Leiskite tešlai šiek tiek pakilti ir iškepkite varenikus su mėgstamu įdaru.
Šios tešlos varenikai yra purūs, porėti, minkšti, juose išlaikomas maksimalus įdaro sultingumas.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
