Sekite mus Facebook'e!
Sudedamosios dalys:
Kefyras 1% – 450 ml
Kopūstai – 400 g
Morkos – 1 vnt
Pilno grūdo miltai – 320 g
Soda – 1 arb. šaukštelis
Alyvuogių aliejus – 1 valg. šaukštas
Prieskoniai – pagal skonį
Žalumynai – pagal skonį
Druska – pagal skonį
Paruošimas:
Morkas nulupkite ir sutarkuokite. Tada pakepinkite su prieskoniais.
Smulkiai supjaustykite kopūstą. Suberkite į morkas, pasūdykite pagal skonį ir troškinkite, kol iškeps. Sodą užgesinkite kefyru ir palikite 10 minučių.
Miltus sumaišykite su kefyru, įberkite druskos ir alyvuogių aliejaus, viską išmaišykite mikseriu. Pusę tešlos paskleiskite kepimo skardos dugne, sudėkite įdarą ir užpilkite kitą pusę tešlos. Kepkite 40 minučių 160 laipsnių temperatūroje. Į įdarą galite įdėti žalumynų arba prieš patiekdami pabarstyti jais šarlotę.
Skanaus!

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
