Sekite mus Facebook'e!
Daugybė žmonių mėgsta kebabus. Tai tradicinis patiekalas visiems vasaros poilsiautojams ir vasarotojams. Ši meilė mėsai ant iešmo pas žmones atėjo XVIII amžiuje. Tuomet kulinarinėse knygose buvo galima rasti paukštienos, kiaulienos, karvės mėsos kepimo ant iešmo receptų.
XVI a. šašlykas
buvo
vadinamas „karališkąja virtuve”. Be naminių gyvulių mėsos, šašlykai buvo gaminami iš žvėrienos. Pavyzdžiui, populiarus buvo kiškių šašlykas. Žodis šašlykas kilo iš totorių kalbos, kur „šiš” reiškia iešmą
. Papasakosime, kaip namuose pasigaminti vištienos šašlyką.
Vištienos kebabo ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 600 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- saldžiosios paprikos – ½ šaukštelio;
- džiovintų česnakų – ½ šaukštelio;
- džiovintų petražolių – ½ šaukštelio;
- sviesto – valgomasis šaukštas;
- augalinis aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- citrinos sultys – 2 valg. šaukštai.
Vištienos kebabo paruošimas:
Vištienos krūtinėlę supjaustykite plonomis plokštelėmis. Vištieną pasūdykite, pabarstykite maltais juodaisiais pipirais, saldžiaisiais pipirais, džiovintais česnakais, džiovintomis petražolėmis
. Į mėsą supilkite ištirpintą sviestą, augalinį aliejų ir citrinos sultis, komponentus sumaišykite.
Kiekvieną lėkštę suverkite ant iešmo ir užmaukite ant kepimo formos šonų.
Nepamirškite ant formos dugno uždėti pergamento. Kepkite kebabą 200 laipsnių temperatūroje 25 minutes. Apverskite kebabą į antrąją pusę ir kepkite dar 10 minučių.
Galite pasigaminti padažą iš sviesto, smulkintų petražolių ir česnako.
Iškepusį kebabą aptepkite šiuo mišiniu, kad jis įgautų pikantiškesnį skonį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
