Sekite mus Facebook'e!
Sriubos žinomos labai daug, tai sotus skystas patiekalas, kuris verdamas tiesiog visur. Apie sriubas žino ir europiečiai, ir azijiečiai, ir rytiečiai. Kiekviena kultūra turi savų sriubų – nuo lagmano ir šurpos iki miso sriubos ir pomidorų sriubos. Europos kultūroje garsios svogūnų sriuba ir barščiai, kurie yra populiariausios sriubos restoranų užsakymuose
. Sriubos gali tiesiogine prasme papasakoti tautos istoriją. Prancūziška svogūnų sriuba siejama su bado laikais. Anksčiau šią sriubą iš svogūnų gamindavo elgetos, kad išmaitintų savo šeimas ir sušiltų žiemą
. Barščiai yra tradicinis ukrainietiškas patiekalas, kuris buvo ruošiamas ir bajorams, ir valstiečiams. Skirtumas buvo tas, kad barščiuose buvo mėsos
. Papasakosime, kaip išvirti skanią makaronų sriubą.
Makaronų sriubos ingredientai:
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Sviestas – 30 g;
- Vištienos šlaunelės – 3 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- bulvės – 5 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sriubos prieskoniai;
- Saldžioji paprika – 2 vnt;
- Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Naminiai makaronai – 120 g.
Makaronų sriubos paruošimas:
Iš vištienos šlaunelių išpjaukite nedidelius mėsos gabalėlius, nuvalykite kaulus ir odą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumaišykite su augaliniu aliejumi.
15 min. kepkite vištienos šlauneles. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustykite. Į kepamą vištieną pirmiausia sudėkite svogūnus ir kepkite porą minučių, tada morkas, taip pat kepkite 2 minutes.
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite prie daržovių bei vištienos. Sudedamąsias dalis puode užpilkite vandeniu, virkite po dangčiu 5 min.
Smulkiai supjaustykite nuluptą papriką, suberkite į sriubą, įberkite druskos, pipirų, pabarstykite sriubos prieskoniais ir paprika, išmaišykite. Virkite sriubą 3 minutes po dangčiu, tada sudėkite makaronus
. Virkite sriubą, kol makaronai išvirs
.
Šis patiekalas padės pakeisti klasikinius vištienos makaronus. Šiam receptui rekomenduojama naudoti kiaušinių makaronus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
