Sriubos žinomos labai daug, tai sotus skystas patiekalas, kuris verdamas tiesiog visur. Apie sriubas žino ir europiečiai, ir azijiečiai, ir rytiečiai. Kiekviena kultūra turi savų sriubų – nuo lagmano ir šurpos iki miso sriubos ir pomidorų sriubos. Europos kultūroje garsios svogūnų sriuba ir barščiai, kurie yra populiariausios sriubos restoranų užsakymuose
. Sriubos gali tiesiogine prasme papasakoti tautos istoriją. Prancūziška svogūnų sriuba siejama su bado laikais. Anksčiau šią sriubą iš svogūnų gamindavo elgetos, kad išmaitintų savo šeimas ir sušiltų žiemą
. Barščiai yra tradicinis ukrainietiškas patiekalas, kuris buvo ruošiamas ir bajorams, ir valstiečiams. Skirtumas buvo tas, kad barščiuose buvo mėsos
. Papasakosime, kaip išvirti skanią makaronų sriubą.
Makaronų sriubos ingredientai:
- Augalinis aliejus – 3 šaukštai;
- Sviestas – 30 g;
- Vištienos šlaunelės – 3 vnt;
- svogūnas – 2 vnt;
- morkos – 1 vnt;
- bulvės – 5 vnt;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Sriubos prieskoniai;
- Saldžioji paprika – 2 vnt;
- Paprika – 1 valgomasis šaukštas;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Naminiai makaronai – 120 g.
Makaronų sriubos paruošimas:
Iš vištienos šlaunelių išpjaukite nedidelius mėsos gabalėlius, nuvalykite kaulus ir odą. Keptuvėje ištirpinkite sviestą, sumaišykite su augaliniu aliejumi.
15 min. kepkite vištienos šlauneles. Svogūnus ir morkas smulkiai supjaustykite. Į kepamą vištieną pirmiausia sudėkite svogūnus ir kepkite porą minučių, tada morkas, taip pat kepkite 2 minutes.
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir sudėkite prie daržovių bei vištienos. Sudedamąsias dalis puode užpilkite vandeniu, virkite po dangčiu 5 min.
Smulkiai supjaustykite nuluptą papriką, suberkite į sriubą, įberkite druskos, pipirų, pabarstykite sriubos prieskoniais ir paprika, išmaišykite. Virkite sriubą 3 minutes po dangčiu, tada sudėkite makaronus
. Virkite sriubą, kol makaronai išvirs
.
Šis patiekalas padės pakeisti klasikinius vištienos makaronus. Šiam receptui rekomenduojama naudoti kiaušinių makaronus.