Sekite mus Facebook'e!
Su kietuoju sūriu keptos cukinijos būna švelnios ir skanios, jose išlieka daug naudingų medžiagų ir vitaminų. Česnakai, prieskoniai ir žolelės – pagal jūsų skonį.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- cukinijos ir kiaušinių po 2 vnt;
- druskos, pipirų, prieskonių, žolelių;
- krakmolo, 2 šaukštai;
- kietojo sūrio arba suluguni, 150 g;
- augalinis aliejus, 1 valgomasis šaukštas.
Padažui paruošti reikia paimti:
- grietinės, 150 g;
- česnako, 3 skiltelių;
- druskos, pipirų, prieskonių;
- krapų, saują.
Gaminimo procesas
Cukiniją supjaustykite apskritimais taip, kad apačioje esantys 2 žiedai būtų sujungti.
Sūrį sutarkuokite ant vidutinės tarkavimo lentelės
. Kiaušinius su druska ir pipirais suplakite plaktuvu
. Berkite bet kokį krakmolą pagal skonį – kukurūzų ar bulvių krakmolą, tinka ir miltai.
Į dviejų cukinijų vidų sudėkite sūrį
.
Patarimas: sūrį supjaustykite griežinėliais, tada galėsite greitai įdaryti cukinijas.
Apvoliokite cukinijas krakmole, tada panardinkite į kiaušinį ir kepkite keptuvėje, kol paruduos.
Padažui smulkiai supjaustykite krapus, sutarkuokite česnaką arba pertrinkite per presą, sumaišykite su grietine, druska ir pipirais, pagal skonį galite įdėti kitų prieskonių.
Tokią skanią cukiniją su šiuo padažu parduodu tik vakarienei, šventiniam stalui ir gaminu net iškylai
.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
