Sekite mus Facebook'e!
Vyresnioji karta gerai žino bulgariškų agurkų skonį. Šis suomiškas receptas labai panašus į tokį konservavimą. Viskas paruošiama paprastai ir greitai.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
agurkų, 3 kg;
druskos, 6 šaukštai;
vandens, 3 litrai;
cukraus, 400 g;
6 % actas, 500 ml;
garstyčių sėklos, 2 šaukšteliai;
lauro lapai, 3 vnt.
Paruošimo procesas
Agurkus nuplaukite ir 2 valandas pamirkykite švariame vandenyje.
Vandenyje ištirpinkite druską ir cukrų, lauro lapą ir garstyčias
. Užvirinkite, supilkite actą, vėl užvirinkite.
Agurkus supjaustykite gabaliukais, prieš tai nupjovę uodegėles
.
Kai tik
agurkai
pakeičia spalvą, sudėkite
juos
į sterilizuotus stiklainius, užpilkite
verdančiu marinatu ir sandariai užsukite dangteliais
.
Apverskite ir sandariai užsukite, kol visiškai atvės
. Po poros savaičių galėsite paragauti konservuotų agurkų.
Patiekite su virtomis jaunomis bulvėmis, bulvių koše, žuvies ir mėsos patiekalais. Skanu, jei didelius agurkus supjaustysite mažais gabalėliais, įdėsite svogūnų arba česnakų, žolelių ir apšlakstysite nerafinuotu augaliniu aliejumi. Salotos paprastos, bet skanios.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
