Sekite mus Facebook'e!
Mūsų šalyje cukinija atsirado tik XIX a., tačiau tai nesutrukdė šiai daržovei iš karto išpopuliarėti. Cukinija į šalį buvo atvežta iš Turkijos. Šioje valstybėje cukinijų atsiranda ne mažiau receptų
. Visus gaminimo būdus, kur naudojamos cukinijos, sunku išvardyti, todėl išsirinkti vieną nėra lengva. Tačiau jei norite skaniai paruošti cukiniją orkaitėje, papasakosime, kaip tai padaryti.
Sudedamosios dalys cukinijų kepimui orkaitėje:
- Sudėtis: cukinijos – 450 g;
- parmezano sūris – 30 g;
- Miltai – 2 valg;
- Alyvuogių aliejus – 2 valgomieji šaukštai;
- Prieskonių pagal skonį.
Cukinijų kepimas orkaitėje:
Supjaustykite cukiniją vidutinio storio žiedais, pasūdykite ir palikite maždaug 10 minučių pastovėti, kad cukinija išleistų sultis. Po to sultis iš jų nuspauskite ir
cukinijų žiedus nusausinkite popieriniais rankšluosčiais
.
Maišelyje sumaišykite miltus ir visus paruoštus prieskonius. Į celofaninį maišelį sudėkite kiekvieną cukinijos gabalėlį, sumaišykite maišelyje esančius produktus.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, patepkite augaliniu aliejumi ir išdėliokite cukinijas. Kiekvieną žiedą sudėkite nedideliu atstumu vieną nuo kito.
Pabarstykite žiedus smulkiai tarkuotu sūriu ir
kepkite 12-15 minučių 210 laipsnių įkaitintoje orkaitėje.
Cukinijų užkandis tinka bet kokiam stalui. Jam paruošti reikia mažiausiai laiko.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
