Sekite mus Facebook'e!
Kotletų kepimas yra gana subtilus ir profesionalus užsiėmimas. Ne visiems pavyksta pagaminti skanius ir sultingus patiekalus iš maltos mėsos. Viena iš pagrindinių gerų kotletų paslapčių – sudėtyje visiškai neturi būti kiaušinių ir duonos
. Deja, daugelis šeimininkių vis dar negali atsisakyti šių ingredientų šiame patiekale. Šis įprotis atsirado dar SSRS laikais, kai buvo labai taupoma mėsa. Tuomet ryžių, duonos, kiaušinių ir svogūnų dėjimas į kotletus buvo pateisinamas tūriu.
Šiais laikais nėra jokios prasmės kaip nors didinti kotletų tūrį
.
Deficitas praėjo ir mėsos galima nusipirkti bet kuriame turguje. Eksperimento dėlei pagaminkime kotletus be papildomų komponentų.
Kotletų ingredientai:
- Mėsa – 600 g;
- vanduo – 150 g;
- lašiniai – 250 g;
- augalinio aliejaus – 2 šaukštai. litrai;
- svogūnas – 125 g;
- lauro lapai – 2 vnt;
- kopūstai – 200 g;
- bulvės;
- avižiniai dribsniai – 3 valg;
- druskos – žiupsnelis;
- džiovintų česnakų – šaukštelis.
Kotletų paruošimas:
Mėsą ir lašinius sumalkite mėsmale su didelėmis akutėmis. Svogūnus ir kopūstus supjaustykite gana stambiais gabalėliais, pertrinkite per smulkiagrūdę mėsmalę
. Į produktus įberkite druskos, džiovintų česnakų ir avižinių dribsnių
.
Kruopščiai išmaišykite visus komponentus ir išsukite prie indo dugno. Palikite maltinuką 15 minučių, kad sustingtų
. Tuo metu nulupkite bulves ir supjaustykite nedideliais griežinėliais į puodą. Iš bulvių suformuokite būsimų kotletų dugną
. Suformuokite kotletus ir sudėkite juos į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi. Kepkite kelias minutes ant didelės ugnies, kol įgaus auksinę plutelę.
Perkelkite kotletus į keptuvėje esančius bulvių įdėklus ir užpilkite juos vandeniu. Į kotletus įdėkite lauro lapus, geriausia juos nuleisti į vandenį
. 20 minučių troškinkite kotletus uždengę dangčiu ant mažiausios ugnies.
Baigiant virti, leiskite kotletams dar 5 minutes palaikyti puode.
Šiam patiekalui tiks bet koks garnyras, galite naudoti bulves iš apačios.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
