Sekite mus Facebook'e!
Dažniausiai žmonės mieliau renkasi saldainius nei sausainius. Daugelis žmonių tokią statistiką aiškina tuo, kad ne visada desertas iš cukrinės tešlos yra gana skanus. Tokiu atveju žmonės tiesiog nėra ragavę kokybiškų skanių ir saldžių sausainių.
Yra daugybė gerų sausainių gaminimo niuansų
.
Pavyzdžiui, taikant neteisingą kepimo algoritmą, galima prarasti galutinį deserto minkštumą ir sultingumą. Taip pat būtina pasirinkti tinkamą įdarą. Statistiškai ne visi mėgsta rūgštynes, todėl sausainių tešlą geriau užpildyti šokoladu arba riešutais.
Pasigaminkime kvapnių ir nerealiai skanių naminių itališkų sausainių
.
Itališkų sausainių ingredientai:
- Vištienos kiaušiniai – 3 vnt;
- migdolų – 200 g;
- cukraus – 180 g;
- kildinimo medžiagos – šaukštelis;
- druskos – ½ šaukštelio;
- miltai – 300 g.
Itališkų sausainių kepimas:
Prieš pradedant kepti, patariame lengvai paskrudinti migdolus, kad vos matytųsi auksinė plutelė. Kiaušinius sumaišykite su druska ir cukrumi, kol granulės ištirps
. Į kiaušinių masę persijokite miltus kartu su kepimo milteliais. Mentele išminkykite vientisą tirštą ir lipnią tešlą. Į tešlą supilkite skrudintus migdolus ir dar kartą išmaišykite.
Ant kepimo skardos išklokite kepimo pergamentą ir perkelkite į dvi dalis padalytą tešlą. Ant popieriaus suformuokite dvi maždaug vienodai suplotas pailgas dešreles
. Įkaitinkite orkaitę iki 180 laipsnių Celsijaus ir kepkite tešlą apie pusvalandį.
Iškepusios dešrelės paliekamos 5 minutėms atvėsti ir supjaustomos porcijomis.
Gaunasi skanūs paprasti sausainiai, kuriuos galima gaminti ir su kitų rūšių riešutais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
