Sekite mus Facebook'e!
Esame įpratę pyragais vadinti gaminį iš miltų, kurio viduje yra įdaras. Pyragai kepami orkaitėje arba kepami keptuvėje, priklausomai nuo šeimininkės tradicijų ir pageidavimų
. Paruošti pyragus nėra sunku, nebūtina turėti ypatingų sakralinių žinių. Dabar yra daugybė įvairių pyragų receptų. Tačiau senovėje žmonės neturėjo tokios plačios informacijos apie patiekalus. Todėl pyragai buvo kepami tradiciškai. Paprastai tai užimdavo daug laiko, reikėdavo ilgai minkyti tešlą ir ruošti įdarą.
Kepinius ruošdavo visai šeimai.
Šiais laikais visi procesai buvo supaprastinti
.
Todėl papasakosime jums apie paprastą būdą, kaip paruošti saldžius pyragus.
Saldžiųjų pyragų ingredientai:
- Miltai – 300 g;
- druskos – ¼ šaukštelio;
- sviesto – 30 g;
- augalinis aliejus – 50 ml;
- vandens – 200 ml;
- obuoliai – 300 g;
- bananai – 450 g;
- sultenių – 100 g.
Saldžiųjų pyragų paruošimas:
Sumaišykite miltus, druską ir augalinį aliejų. Vandens vonelėje įkaitinkite sviestą, įmaišykite į miltus. Sumaišykite visus komponentus ir pabandykite sumalti į trupinius
. Į miltų trupinius supilkite vandenį, suformuokite tešlos gumulėlį. Gautą gumulą uždenkite maistine plėvele ir palikite pusvalandį šiltai
. Nulupkite obuolius nuo žievelės, išimkite sėklalizdžius. Obuolį kartu su nuluptu bananu supjaustykite nedideliais kvadratėliais
. Sudėkite obuolius ir bananus, į vaisius įmaišykite sultenių. Išankstinius rūgštynes reikia pamirkyti verdančiame vandenyje
. Išminkykite tešlą, padalykite ją į 12 vienodų rutuliukų. Paruoštus rutuliukus reikia trumpam padėti į karštį po folija
. Visus kolobokus iškočiokite plonais apvaliais sluoksniais, kiekvieną plokštainį padalykite į dvi dalis. Kiekvieną dalį iškočiokite į lėlytę ir sutvirtinkite siūles.
Į gautą lėlytę reikia perkelti įdarą, visiškai uždengti visas skylutes. Keptuvėje įkaitinkite aliejų, ant riebalų paviršiaus išdėliokite pyrago ruošinius. Kepkite pyragėlius iš visų pusių po 4 minutes.
Taip gausime gardžius traškius pyragėlius su vaisiais.
Vietoj bananų ir obuolių galite naudoti uogas, kivius ir ananasus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
