Vištienos sriuba daugeliui žmonių atrodo paprastas ir nesudėtingas patiekalas. Tačiau pasaulyje yra daugiau nei šimtas skirtingų vištienos sriubos receptų. Tai lemia kiekvienos šalies nacionaliniai ypatumai, taip pat valstybėse populiarios daržovės, prieskoniai ir kiti priedai.
Ypač aktualios vištienos sriubos su vermišeliais, ryžiais, koldūnais. Sriuba su vermišeliais ruošiama vištienos sultinio pagrindu, pridedant daržovių ir vermišėlių.
Vištienos sriuba su ryžiais taip pat verdama iš vištienos sultinio, tačiau vietoj vermišelių į ją dedama ryžių. Ryžiai suteikia sriubai tirštesnę konsistenciją ir daro ją sotesnę.
Vištienos sriuba su koldūnais yra sudėtingesnis variantas, kuriam paruošti reikia daugiau laiko. Į sriubą dedama koldūnų, kurie gaminami iš miltų, kiaušinių ir pieno. Koldūnai suteikia sriubai ypatingą skonį ir padaro ją sotesnę. Paruoškime klasikinę vištienos sriubą.
Ingredients:
- Vištienos sriubos rinkinys – sparneliai, blauzdos, nugarinė ir nugarėlė;
- Bulvės – 1 vnt;
- Vermišeliai – 100 g;
- svogūnas – 1 vnt;
- Žirniai – 10 vnt;
- Vanduo – 2 litrai;
- kalendros – ryšulėlis;
- petražolių – ryšulėlis;
- Žaliųjų svogūnų – ryšulėlis.
Vištienos sriubos paruošimas:
Išvirkite sriubą, kol ji bus paruošta. Nuluptas bulves supjaustykite mažais kubeliais, padalykite į du svogūnus. Į verdantį sultinį sudėkite bulves, svogūnus ir žirnelius, suberkite
kalendras ir palikite
virti
, kol bulvės bus paruoštos. Tada iš sultinio išimkite žalumynus, svogūnus ir stambius kaulus
. Supilkite į sriubą vermišelius ir virkite, kol jie bus paruošti. Tuo metu atskirkite mėsą nuo kaulų, sudėkite ją atgal į sriubą. Nepamirškite sriubos pasūdyti ir pagardinti pipirais
. Į sriubą suberkite petražoles ir žaliuosius svogūnus ir palikite atvėsti.
Vištienos sriubą galima patiekti su kitomis daržovėmis, pavyzdžiui, su ridikėliais. Taip gaunama lengva, gaivi vištienos sriuba.