Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Skani ir sveika žalumynų pasta. Puikus būdas paruošti žalumynus jų neužšaldant

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Petražolių ir krapų žaliasis padažas yra aromatingas, turtingo skonio ir itin sveikas prieskonis, kuris gali tapti ryškiu įvairių patiekalų akcentu. Šis padažas apima geriausias šviežių žolelių savybes: ryškumą, lengvą kartumą, natūralų rūgštumą ir šviežumą, todėl jis yra universalus priedas prie mėsos, žuvies, daržovių, bulvių, makaronų, duonos ir net kiaušinių pusryčių. Jį galima naudoti kaip marinatą, salotų padažą, šaltą padažą ar užtepėlę ant sumuštinių,

jis gali būti tirštas, beveik pastos pavidalo, arba skystas, kad būtų galima užpilti. Visi ingredientai paprasčiausiai susmulkinami blenderiu arba išplakami panardinamuoju maišytuvu iki vientisos masės. Svarbu mišinio neperkaitinti, kad išliktų šviežias skonis ir ryški spalva.

Sudedamosios dalys:

  • Krapai, petražolės – 200 g;
  • Augalinis aliejus – 100 ml;
  • česnakas – 4 skiltelės;
  • Druska – 1/4 šaukštelio;
  • Cukrus – 1 šaukštelis;
  • citrinos žievelė;
  • Pusės citrinos sultys.

Žaliojo padažo paruošimas:

Sumaišykite krapus ir petražoles, į žalumynus įberkite citrinos žievelės. Česnaką supjaustykite mažomis skiltelėmis ir sudėkite į petražoles bei krapus

Rekomenduojame:  Geriausias kompotas pasaulyje, nėra nieko gaivesnio už „Rojaus obuolius ir mėtas“

. Į mišinį supilkite citrinos sultis ir augalinį aliejų, pagardinkite druska ir cukrumi. Žoleles sumalkite blenderiu arba mėsmale iki vientisos masės.

Вкусная и полезная зелёная паста. Идеальный способ заготовки зелени без заморозки

Žaliasis padažas laikomas šaldytuve uždengtas dangteliu. Ilgai laikant į padažą geriau nedėti česnakų.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *