Sekite mus Facebook'e!
Lavašas yra nepakeičiama plona plokščia duona, kuri gali būti puikus pagrindas daugeliui receptų. Pavyzdžiui, be lavašo neįmanoma įsivaizduoti Cezario suktinuko ar šavarmos. Be šių garsių patiekalų, pitoje yra daug nacionalinių armėniškų ir gruziniškų patiekalų
. Be to, kad daugelis ingredientų derinami su pita, plokštainis gali būti vartojamas atskirai. Šis produktas yra savarankiškas, o universalus
. Pateiksime dar vieno gardaus užkandžio iš pitos gaminimo receptą.
Sudedamosios dalys silkei pitos duonoje gaminti:
- Silkės filė – 200 g;
- lydytas sūris – 200 g;
- žaliųjų svogūnų – 6 šakelės;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- lavašas – vnt.
Silkės gaminimas lavaše:
Perlenkite per pusę ploną lavašą, paviršių patepkite sluoksniu minkšto lydyto sūrio. Iš filė išimkite kaulus, nelabai stipriai išmuškite plaktuku
. Filė išilgai išdėliokite ant pitos. Nuluptus virtus kiaušinius sutarkuokite stambia tarka, pabarstykite ant pitos ir filė paviršiaus
. Smulkiai susmulkinkite žaliąjį svogūną, uždėkite jį ant pitos kartu su kitais įdarais
.
Suvyniokite pitą į ritinėlį, sandariai sutvirtinkite maistine plėvele. Pasiųskite suktinuką į šaldytuvą 8 valandoms.
Šio vyniotinio privalumas tas, kad jis gaminamas iš paprastų ingredientų. Kartu ne gėda tokį vyniotinį padėti ant šventinio stalo kaip užkandį.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
