Sekite mus Facebook'e!
Tortai patyrė daugybę pasaulinių pokyčių. Pavyzdžiui, iš pradžių šis desertas buvo tik panašus į modernų sodrios konsistencijos kreminį produktą. Senovėje tortai buvo laikomi saldžia medaus duona
. Tik XVII a. tortas ėmė įgyti rafinuoto deserto bruožų. Faktas tas, kad ant saldžios plutos imta kurti kremo raštus. Vėliau, XIX a., buvo išrastas raugas.
Tortai
su šiuo komponentu tapo sodresni ir sultingesni
. Dabar tortai yra daugelio konditerių meno kūrinys. Sukurkime mažą gražų tortą namuose.
Persikų pyrago ingredientai:
- Sviestas – 70 g;
- Sausainiai – 250 g;
- grietinėlės 33 % – 300 ml;
- Kondensuotas pienas – 3 šaukštai;
- Kreminis sūris – 250 g;
- Persikai – 3 vnt.
Persikų pyrago paruošimas:
Sudėkite sausainius ir minkštą sviestą, susmulkinkite iki smulkių trupinių. Perdėkite trupinius į formą ir sutankinkite dugną.
Išplakite šaltą grietinėlę, supilkite kondensuotą pieną. Išmaišykite produktus mikseriu iki vientisos masės
. Pusę plaktos grietinėlės sudėkite į dubenį su kreminiu sūriu, atsargiai išmaišykite plaktuvu.
Iš persikų pašalinkite kauliukus, supjaustykite stambiais gabalėliais ir sumalkite blenderiu iki tyrės
. Tyrę sudėkite į dubenį su kreminiu sūriu ir grietinėle, išmaišykite.
Šiuo kremu padenkite sausainių plutos paviršių, išlyginkite jį. Ant persikų kremo tolygiu sluoksniu dėkite antrąją kremo dalį.
Uždenkite tortą maistine plėvele ir nusiųskite į šaldytuvą 8 valandoms.
Persikų tortas gaunasi sodraus kremo ir labai saldus. Receptas universalus, jį galite gaminti su persikais ir kitais vaisiais.
