Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių mano, kad tikrą girą galima pagaminti tik iš duonos. Visai ne. Ar žinote, kaip pasigaminti burokėlių girą? Saldu, gaivu, sveika – virškinimui, normaliam kraujospūdžiui ir vandens balansui. Gėrimas, kuris tikrai prigis šeimoje, vertinančioje tradicijas. Tiesą sakant, naminės burokėlių giros receptas yra vienas paprasčiausių. Jai pagaminti net nereikia mielių – viską padarys geros ruginės duonos riekė. Ir, žinoma, laiko, nes gira turi pastovėti ir fermentuotis. O kai gėrimas bus paruoštas, galite jį supilti į butelius ir padėti į šaldytuvą. Tik stenkitės juos atidaryti labai atsargiai.
10 PORCIJŲ INGREDIENTAI
10 Porcijus
Burokėliai 1 kg
Cukranendrių cukrus 100 g
Ruginė duona su kmynais 40 g
Druska 2 g
1 veiksmas
Norėdami namuose pasigaminti burokėlių giros, pirmiausia nulupkite ir sutarkuokite burokėlius ant rupios trintuvės.

2 veiksmas
Paruoškite švarų didelį stiklainį. Sudėkite į jį tarkuotus burokėlius.
3 veiksmas
Burokėlius pabarstykite cukranendrių cukrumi ir druska, užpilkite 2,5 litro šalto geriamojo vandens. Ant viršaus uždėkite duonos plutą.

4 žingsnis
Uždenkite stiklainį su preparatu servetėle ir palikite šiltoje vietoje 5 dienas.

5 veiksmas
Girai pritraukus, ją perkoškite ir laikykite šaldytuve iki patiekimo.

Naminis burokėlių giras ruošiamas tiek be mielių, tiek su jomis. 5 litrams vandens ir 1 kilogramui burokėlių reikės apie 10 g įprastų sausų, bet šviežių.
PRANEŠIMAS ŠEIMININKEI
Naminė burokėlių gira geriama troškuliui numalšinti, bet jos galima dėti ir į barščius – tiesiogine prasme vieną stiklinę likus porai minučių iki jų paruošimo.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
