Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Vyšnių vynas be kauliukų: lengvai ir greitai padaromas

naminis vynas
Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Neatmeskite sau malonumo gaminti tikrą naminį vyną iš vyšnių be kauliukų – ypač uogų nokimo metu. Vyšnių vynas bus minkštas ir aromatingas – ko jums reikia vasaros karštyje! Naminis gėrimas ruošiamas nenaudojant specialios įrangos ir sunkiai randamų ingredientų, o jei uogas skynėte savo darže, tokio vyno kaina bus gana kukli. Gėrimo stiprumą ir saldumą reguliuokite pagal savo skonį, svarbiausia tinkamai paruošti uogas, o tada stebėti fermentacijos procesą.

INGREDIENTAI 5 PORCIJOMS

Vyšnios be kauliukų 3 kg

Cukraus smėlis 1,5 kg

Vanduo 4 l

Razinos 100 g

Citrinų rūgštis 1 arb. šaukštelis.

1 veiksmas

Kruopščiai nuplaukite vyšnias ir išimkite kauliukus. Uogas sudėkite į tinkamo dydžio indą ir kruopščiai jas sutrinkite – tai patogu daryti bulvių grūstuvu. Masę perkelkite į švarų, sausą indą – pavyzdžiui, stiklainį arba fermentacijos butelį.

2 veiksmas

Vyšnias sudėkite į stiklainį, įpilkite 2 litrus vandens, įpilkite pusę cukraus ir razinų. Razinų neplaukite – jose yra laukinių mielių, kurios pradės fermentaciją. Išmaišykite mišinį, uždenkite marle ir palikite šiltoje vietoje 3 dienoms. Kartą per dieną pamaišykite mediniu šaukštu.

Rekomenduojame:  Tokią duoną kepu šešis kartus per savaitę. Mano močiutės receptas: purios ir skanios bandelės

3 veiksmas

Po 3 dienų masę perkoškite per marlę arba sietelį. Išspauskite minkštimą – joje vis dar yra daug sulčių. Minkštimą galima išmesti. Į švarias sultis įpilkite likusį vandenį ir antrąją cukraus dalį . Supilkite skystį į butelį su vandens sandarikliu arba užsimaukite pirštinę, prieš tai pradurdami jį.

4 žingsnis

Buteliuką palikite tamsioje patalpoje, kurios temperatūra 20–25 °C, 25–30 dienų. Pirštinė išsipūs. Jei fermentacijos aktyvumas sumažėja, įberkite 200 g cukraus ir suplakite.

5 veiksmas

Kai fermentacija sustos – pirštinė nukris ir nebekils burbuliukai, atsargiai supilkite naminį vyšnių vyną be nuosėdų į švarius butelius. Patogiausia tai padaryti specialiu sifonu.

6 veiksmas

Sandariai uždarykite ir laikykite vėsioje vietoje. Po 1–2 mėnesių brandinimo vynas taps dar skanesnis. Galiojimo laikas – iki 1 metų. Patiekite atšaldytą.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.