Sekite mus Facebook'e!
Paprasčiausias grietinės apkepo su abrikosais ir braškėmis receptas ant paruošto sausainių pagrindo – tai būdas pasigaminti desertą daug nesivargstant su tešla. Šį apkepą galima patiekti pusryčiams, nes jo paruošimas užtruks tik apie pusvalandį. Iš anksto įjunkite orkaitę, leiskite jai sušilti, kol paruošite vaisius, uogas ir sluoksniais išdėliosite ingredientus kepimo inde. Šiam receptui tinka ne tik abrikosai ir braškės, bet ir beveik visi kiti vaisiai bei uogos, kurias turite šaldytuve.
INGREDIENTAI 4 PORCIJOS
250 g sausainių
300 g grietinės
800 g abrikosų
250 g braškių
4 šaukštai cukraus
mėtos patiekimui
1 veiksmas

Įkaitinkite orkaitę iki 220 °C. Nuimkite braškių taurėlapius ir supjaustykite uogas plonais griežinėliais. Abrikosus perpjaukite per pusę ir išimkite kauliukus.
2 veiksmas

Į 2,5 litro talpos keraminės kepimo formos dugną sudėkite sausainių sluoksnį ir aptepkite grietine. Tolygiai paskirstykite braškes ir braškių puseles. Abrikosus, perpjauta puse į viršų. Pabarstykite cukrumi. Kepkite orkaitės centre. per 15 minučių.
3 veiksmas

Išimkite troškinį iš orkaitės ir palikite 5 minutėms. Pabarstykite mėtomis ir patiekite lėkštėje.
PRANEŠIMAS ŠEIMININKEI
Vanilinis cukrus arba cukrus, sumaišytas su žiupsneliu cinamono, suteiks troškiniui nepamirštamą aromatą.
NAUDINGAS PATARIMAS
Troškiniui rinkitės tankų, bet ne per sausą sausainį, pavyzdžiui, avižinius dribsnius.
Beje
100 g: baltymų 3,13 g (3,91 % paros normos) • riebalų 6,56 g (7,29 %) • angliavandenių 24,33 g (14,48 %) • kcal 168,17 (9,34 %) • natrio 64,30 mg (4,43 %) • cukraus kiekio 15,92 g (31,84 %) • riebių riebalų rūgščių 2,83 g (14,15 %) • maistinių skaidulų 1,58 g (5,27 %)

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
