Sekite mus Facebook'e!
Kiekviena namų šeimininkė žino, kad sultinio gaminimo procesas yra gana paprastas. Tačiau jei norite nustebinti savo šeimą tikrai gardžia, aromatinga ir skaidria sriuba, turėtumėte atsižvelgti į keletą puikaus patiekalo paruošimo paslapčių.
Kaip pastebi virėjai, pirmoji taisyklė – sultiniui skirtus produktus reikia dėti į šaltą, o ne verdantį vandenį. Taip į vandenį persiduos visos maistinės medžiagos, o tai reiškia, kad skanėstas bus ne tik skanus, bet ir labai sveikas.
Taip pat gaminimo metu nereikėtų persistengti su prieskoniais, kad jie netrukdytų pagrindiniam skoniui. Jei sultinys pagamintas iš žuvies, tuomet reikia minimaliai priedų, tačiau į mėsos patiekalą galima dėti daugiau žolelių.
Tačiau čia reikia atsiminti, kad sausos žolelės į puodą turėtų būti dedamos pačioje virimo pradžioje, o šviežios – tik pabaigoje (15 minučių prieš virimą).
Paskutinė svarbi taisyklė, kurią daugelis žmonių pamiršta, yra ta, kad sultinį reikia perkošti, kai jis bus paruoštas.
Jei jis nėra pakankamai skaidrus, sriubos puodą galite vėl uždėti ant ugnies, kai skanėstas atvės iki 60 laipsnių.
Tada į sriubą sudėkite kiaušinių baltymus ir užvirinkite. Skystį galite virti apie 4–5 minutes. Kiaušinio baltymas surinks visą perteklių. Po to patiekalą reikia vėl perkošti.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
