Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Puikiai tinka prie arbatos: žąsų kojų varškės sausainiai. Saldūs ir trapūs

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Varškės sausainiai yra viena iš paprasčiausių, bet skanių kepinių namuose. Jie žavi subtiliu skoniu, minkšta tekstūra ir paprastu paruošimu. Dėl pagrindinio ingrediento – varškės – tešla būna puri, šiek tiek trapi ir suteikia kepiniams malonios rūgštelės.

Varškės sausainius šeimininkės ypač vertina dėl jų universalumo: jie gali būti saldūs, šiek tiek sūrūs ar net sluoksniuoti

.

Priklausomai nuo recepto, į sausainius galima dėti cukraus, cinamono, medaus, riešutų, vanilės, sultenių ar šokolado. Dėl to kiekvieną kartą galite išgauti naują, unikalų skonį

. Papasakosime, kaip paruošti neįprastus varškės sausainius „Žąsies kojos”.

Ingredientai: 1:

  • Sudedamosios dalys: varškė – 350 g;
  • Miltai – 300 g;
  • Cukrus – 150 g;
  • Sviestas – 150 g;
  • Vanilinas – 1 šaukštelis;
  • Kepimo milteliai – 2 šaukšteliai;
  • Druska – žiupsnelis.

Varškės sausainių paruošimas:

Sudėkite minkštą sviestą, varškę, vanilinį ir klasikinį cukrų, druską ir kruopščiai išmaišykite arba suplakite mikseriu. Į mišinį suberkite kepimo miltelius ir dalį varškės bei užminkykite tešlą

. Supilkite likusius miltus ir toliau minkykite ant stalo, padalydami minkštą ir elastingą tešlą į 3 lygias dalis. Tešlą iškočiokite į 2-3 mm storio lakštus, padalykite į 5-6 cm skersmens apskritimus

Rekomenduojame:  Atgaivinantis gėrimas vasarai: natūrali energija ir gaiva viename stiklinėje

. Kiekvieną tešlos apskritimą iš visų pusių apibarstykite cukrumi. Kiekvieną apskritimą sulenkite per pusę ir dar kartą per pusę.

Идеально к чаю: творожное печенье "Гусиные Лапки". Сладкое и рассыпчатое

Dėkite iškočiotus trikampėlius ant kepimo skardos ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 15-18 minučių.

Идеально к чаю: творожное печенье "Гусиные Лапки". Сладкое и рассыпчатое

Šie sausainiai savo forma šiek tiek panašūs į žąsies kojeles, todėl taip ir pavadinti. Sausainiai yra saldūs ir trapūs, puikiai tinka prie arbatos.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *