Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Švelnus šokoladinis pyragas su vyšniomis ir bananais. Ir jokios orkaitės: stebuklingas pyragas šventiniam stalui.

Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Vyšnių ir bananų pyragas – subtilus ir aromatingas desertas, kuriame dera prinokusių bananų saldumas ir lengvas vyšnių rūgštumas. Dėl tokio skonių derinio pyragas yra ypač subalansuotas ir malonaus skonio

. Pyrago pagrindą sudaro blynų pluta, o kremas dažnai būna grietinė, sviestinis kremas arba varškės kremas. Vyšnios suteikia gaivumo ir lengvos rūgštelės, o bananai – minkštumo ir natūralaus saldumo. Torto viršus padengiamas šokoladu, kad tortas atrodytų reprezentatyviai.

Šis tortas puikiai tinka šventiniam stalui arba šeimos arbatėlei. Jis ne tik skanus, bet ir įspūdingai atrodo dėl šokoladinio glaisto.

Pyragų ingredientai:

  • Kiaušiniai – 3 vnt;
  • druskos – ½ šaukštelio;
  • cukraus – 80 g;
  • miltai – 160 g;
  • kakavos miltelių – 2 valg;
  • pieno – 500 ml.

Kremo ingredientai:

  • varškė – 300 g;
  • grietinė – 300 g;
  • virtas sutirštintas pienas – 250 g.

Glajui skirti ingredientai:

  • šaldytos vyšnios – 300 g;
  • bananai – 2 vnt;
  • šokolado – 90 g;
  • pieno – 4 šaukštai.

Pyrago paruošimas:

Kiaušinius sumaišykite su cukrumi, vaniliniu cukrumi, druska, kakavos milteliais ir miltais. Į mišinį supilkite 250 ml pieno ir pradėkite plakti mikseriu

Rekomenduojame:  Garsusis braškių pyragas su 1 kiaušiniu. Receptas be orkaitės: skanu ir greita

. Išmaišę ingredientus mikseriu, į tešlą supilkite likusį pieną. Palikite tešlą po celofanu 15 minučių, tada ant keptuvės su lašeliu augalinio aliejaus kepkite blynus 1,5 minutės iš vienos pusės ir 15 sekundžių iš kitos.

Iškepkite apie 20 blynų

.

Kremui varškę su grietine ir kondensuotu pienu išplakite mikseriu

. Tortui kepimo formoje arba keksiukų formoje perklokite kelis blynus ir jais išklokite dugną bei šonus. Blynų pagrindo dugną ištepkite kremu

. Kiekvieną blyną patepkite kremu, o ant krašto uždėkite po vyšnią ir banano griežinėlį. Suvyniokite blynelį su kremu, vyšnia ir bananu viduje, išdėliokite vamzdelius ant blynų formos dugno.

Palaipsniui dėkite likusius blynų vamzdelius, kiekvieną sluoksnį patepdami kremu. Ant viršaus sudėkite likusius blynelius, tortą uždenkite maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 8 valandoms.

Mikrobangų krosnelėje ištirpinkite šokoladą ir pieną

.

Išimkite mirkytą tortą iš šaldytuvo, nuimkite maistinę plėvelę, apverskite formą ir išimkite ją iš torto.

Нежный шоколадный торт с вишней и бананом. И никакой духовки: чудо-торт на праздничный стол

Apšlakstykite blynų tortą šokoladiniu glajumi. Iš blynų gausite neįprastą pyragą su uogomis ir bananais.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *