Sekite mus Facebook'e!
Labai paprastas duonos receptas, kuris tikrai pavyks. Briketuose esančias mieles galite pakeisti sausomis mielėmis – ketvirtadaliu šaukšto (šaukštu).
Ruošiant reikės tokių ingredientų:
–
mielių, 10 g;
– žiupsnelio druskos
; – vandens, 420 ml;
– miltų, 530 g.
Paruošimo procesas
Mieles ištirpinkite šiltame vandenyje
, persijokite miltus ir sumaišykite su druska, supilkite skystį ir užminkykite tešlą
. Indą uždenkite maistine plėvele, padarykite porą skylučių ir palikite šiltoje vietoje 2 val.
Neliečiant tešlos, uždenkite ją dar maistine plėvele, padarykite porą skylučių ir nusiųskite į šaldytuvą nakčiai.
Atskirkite reikiamą kiekį tešlos, rankomis iškočiokite
ją
į bloką ir padėkite ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Palikite 1 valandą neuždengtą
. Įjunkite orkaitę iki 235 °C.
Tešlos viršuje padarykite įpjovas ir kepkite duoną 45 minutes. Po kepimo skardą padėkite indą su karštu vandeniu, kad orkaitėje susidarytų garai. Taip duona iškeps tolygiai ir nebus per sausa.
Patarimas: šią duonos tešlą galite pasigaminti iš anksto ir kepti duoną kiekvieną rytą – ji išsilaikys 2 savaites, tiesiog įdėkite ją į maišelį arba uždenkite indą maistine plėvele.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
