Sekite mus Facebook'e!
Šokoladiniai pyragai yra vienas mėgstamiausių desertų, o jei jį lengva pagaminti, jis tampa šeimos receptu.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
bet kokių sausainių, 700 g; –
sviesto, 100 g; –
cukraus, 150 g; –
vanilinio cukraus pagal skonį.
Glajui paruošti paimkite:
–
pieno, 100 ml;
– kakavos, 2 valgomųjų šaukštų
; – sviesto, 50 g;
– cukraus, 3 valgomųjų šaukštų
.
Kepimo procesas
Grietinę geriau brokuoti naminę, kad kremas būtų tirštas.
Taip pat reikės šaltos saldžios kavos – joje mirkysime sausainius
. Grietinę sumaišyti su sviestu, cukrumi ir vaniliniu cukrumi, išmaišyti ir suplakti mikseriu.
Paimti indą, sudėti sluoksnį sausainių, kurie iš anksto pamirkyti kavoje.
Aptepti grietinėle ir sudėti antrą
sausainių
sluoksnį
.
Glajui sumaišykite visus ingredientus ir nuolat maišydami ant silpnos ugnies užvirkite iki tirštos masės.
Glajų
supilkite
ant torto ir kelioms valandoms padėkite į šaldytuvą
.
Patarimas: vietoj kavos impregnantui galite naudoti pieną su cukrumi arba kondensuotą sutirštintą pieną su vandeniu, medų ir vandenį. Biskvitus galima imti paprastus arba šokoladinius, tinka net su sluoksniu. Jei neturite naminės grietinės, tuomet tirštumui padidinti įmaišykite grietinėlės tirštiklio.
