Sekite mus Facebook'e!
Labai greitai paruošiamas receptas, o bandelės būna ne tik skanios, bet ir minkštos bei purios.
Kepimui reikės tokių ingredientų:
–
neriebios varškės, 180 g;
– druskos, žiupsnelis
; – cukraus, 100 g; –
pieno, 100 ml;
– miltų, 250 g;
– augalinio aliejaus, 50 g;
– vanilinio cukraus pagal skonį
; – raugo, 1 šaukštelis.
Įdarui paruošti paimkite:
–
varškės, 200 g;
– krakmolo, 1,5 valgomojo šaukšto
; – cukraus, 2 valgomuosius šaukštus;
– miltelių.
Kepimo procesas
Sumaišykite varškę, druską, cukrų ir vanilinį cukrų, išminkykite iki vientisos masės
. Supilkite pieną ir sviestą, išminkykite
. Miltus sumaišykite su kepimo milteliais ir persijokite, suberkite į tešlą ir išminkykite
.
Tešla turi būti minkšta ir elastinga.
Uždenkite maistine plėvele ir palikite 20 min.
Sumaišykite visus įdarui skirtus produktus.
Tešlą iškočiokite iki 0,5 cm storio sluoksniu, padalykite į stačiakampius
. Ant vieno krašto dėkite po šaukštą įdaro ir susukite vamzdelius.
Kepimo
skardą
išklokite
pergamentu
ir išdėliokite
vamzdelius
. Kepkite 180 laipsnių temperatūroje 30-40 minučių, priklausomai nuo orkaitės.
Jei reikia, pabarstykite milteliais
.
Patarimas: visi ingredientai turi būti kambario temperatūros, kad tešla tolygiai pakiltų. Kaip įdarą galite naudoti ne tik varškę, bet ir kitus saldžius produktus.
