Sekite mus Facebook'e!
Biskvitas gaunasi labai didelis, todėl jį galėsite supjaustyti į daugybę pyrago paplotėlių.
Ruošiant reikės šių ingredientų:
–
miltų, 180-200 g;
– cukraus, 100 g;
– medaus, 80 g; –
sviesto, 100 g;
– sodos, 1
šaukštelis
; – kiaušinių, 3 vnt.; –
žiupsnelio druskos.
Kremui paruošti paimkite:
–
riebios grietinės, geriausia naminės, 400 g;
– miltelių pagal skonį.
Kepimo procesas
Jei turite tiršto medaus, jį troškinkite ir sumaišykite su soda, virkite iki karamelės spalvos.
Nuimkite nuo viryklės ir sumaišykite su sviestu, palikite atvėsti.
Įmuškite kiaušinius iki purios masės, tada dalimis suberkite cukrų ir išplakite masę iki standžios ir tirštos konsistencijos
.
Sumaišykite medų ir kiaušinius,
persijokite miltus ir dalį jų įmaišykite į masę, išplakite ir įmaišykite likusią dalį.
Tešlą padalykite į 2 dalis.
Kepimo skardą išklokite pergamentu ir įdėkite dalį tešlos, kepkite 160 laipsnių temperatūroje 6-8 minutes. Antroji dalis kepama taip pat.
Atvėsę sausainiai apipjaustomi ir išlyginami, apipjaustomi trupiniais, supjaustomi į pyragėlius.
Grietinė išplakama su milteliais ir formuojami tortai, pyragėliai aptepami kremu. Pabarstoma trupiniais ir kelioms valandoms dedama į šaldytuvą.
Patarimas: galima padaryti sluoksnį iš slyvų gabaliukų, tada tortas bus sodresnio skonio. Pagal skonį į kremą galite įberti cukraus pudros, jei mėgstate labai saldžiai – įberkite daugiau.
