Sekite mus Facebook'e!
Šiuose koldūnuose yra daug varškės ir šiek tiek tešlos, jie greitai išverdami ir būna labai minkšti.
Gaminti reikės šių ingredientų:
–
varškės, 400 g;
– druskos ir cukraus pagal skonį
; – miltų, 6 valgomųjų šaukštų
; – kiaušinių
,
2 vnt.
Kepimo procesas
Rinkitės sausesnę varškę arba tiesiog įberkite šiek tiek daugiau miltų
. Sumaišykite varškę su druska ir cukrumi, kiaušiniais ir visą masę suplakite mikseriu.
Persijokite miltus ir palaipsniui įmaišykite juos į tešlą
.
Masė turi būti tokia, kad ją būtų galima imti šaukštu ir dėti į verdantį vandenį – ne tiršta, bet ir nesupelijusi
. Vandenį šiek tiek pasūdykite, užvirinkite ir šakute arba šaukštu dėkite mažus tešlos gabalėlius.
Kai tik koldūnai išvirs, suskaičiuokite 1 minutę ir dėkite juos į lėkštę su sviestu, išmaišykite.
Patarimas: patiekdami koldūnus galite apibarstyti cukrumi arba suplakti grietinę su cukraus pudra ir šiuo kremu užpilti patiekalą. Arba patiekti su medumi ir aguonomis – apskritai karališkas patiekalas.
