Sekite mus Facebook'e!
Tai labai skanus ir subtilus desertas, kurį paprasta ir greitai paruošti.
Jam paruošti reikės šių ingredientų:
–
šokoladinių sausainių, 300-350 g;
– sviesto, 60 g.
Kremui paimkite:
–
kreminio sūrio, 300 g;
– kiaušinių, 2 vnt
; – cukraus, 150 g; –
sviesto, 180 g; –
kukurūzų krakmolo, 2 šaukštai
; – kokosų drožlių, 150 g; –
pieno, 500 ml.
Įdarui reikės:
–
juodojo šokolado, 100 g;
– pieno, 50 ml;
– augalinio aliejaus, 1 valgomasis šaukštas.
Paruošimo procesas
Kremui sumaišykite kiaušinius, krakmolą ir cukrų, išmaišykite ir supilkite pieną, išmaišykite.
Ant silpnos ugnies užvirinkite mišinį
.
Nukelkite nuo viryklės ir maišykite apie 1 minutę
. Į kremą dalimis supilkite traškučius, išmaišykite ir palikite atvėsti.
Sausainius
sutrupinkite
kočėlu arba trintuvu
. Sviestą ištirpinkite ir sumaišykite su traškučiais.
Ant lėkštės suformuokite žiedą
. Paskleiskite traškučius, sutrinkite juos mentele, kad susiformuotų šonai.
Sausainius
20 minučių dėkite į šaldiklį
.
Išsukite suminkštėjusį sviestą ir sumaišykite su kremu, išplakite masę.
Į kremą sudėkite sūrį ir plakite, kol sutirštės.
Supilkite kremą į ruošinį ir grąžinkite į šaldiklį 20 minučių.
Sumaišykite įdarui skirtus ingredientus, dėkite ant viryklės ir kaitinkite, kol šokoladas ištirps.
Supilkite
įdarą ant torto ir padėkite į šaldytuvą kelioms valandoms
.
Patarimas: sūrį galite pakeisti bet kokiu kitu minkštu sūriu arba varške, taip pat šokoladinius sausainius galite pakeisti įprastais.
