Sekite mus Facebook'e!
Nuo 1990-ųjų mūsų šalyje vis labiau populiarėja greitai pagaminamų pyragų receptai. Paprastai tokiais būdais ruošiant pyragus šeimininkėms nereikia apskaičiuoti tikslių miltų proporcijų. Visi ingredientai matuojami puodeliais, o tai patogu, jei nėra virtuvinių svarstyklių.
Šis gaminimo būdas į mūsų šalį atkeliavo iš įvairių valstybių. 1970 m. panašus receptas buvo pastebėtas Jungtinėse Amerikos Valstijose. Ten buvo pardavinėjami specialūs maišeliai su miltais ir kitais pyragui skirtais komponentais. Kulinarams tereikėjo supilti visą turinį į kepimo formą.
Citrininio pyrago ingredientai:
- Kefyras – 250 ml;
- manų kruopos – 250 ml;
- cukrus – 250 ml;
- Pienas – 250 ml;
- Druska – ½ šaukštelio;
- Kiaušinis – 2 vnt;
- Sviestas – 50 g;
- Miltai – 150 g;
- kepimo milteliai – 10 g;
- cukraus pudros – 100 g;
- Pusės citrinos sultys.
Citrininio pyrago paruošimas:
Į dubenį su kefyru supilkite manų kruopas ir cukrų, suplakite komponentus plaktuvu, kol ištirps. Į kefyrą įmuškite kiaušinius, įberkite druskos ir išmaišykite
. Ištirpinkite sviestą, įmaišykite į manų kruopų ir kefyro mišinį. Į kefyrą persijokite miltus, suberkite
kepimo
miltelius ir užminkykite tirštą tešlą.
Kepimo formą išklokite pergamentu
.
Sutepkite formos sieneles sviestu ir uždenkite pergamentu
. Paskleiskite tešlą formoje, tolygiu sluoksniu išklodami paviršių.
Pyragą kepkite 180 laipsnių orkaitėje 50 minučių.
Pyragą per visą paviršių subadykite iešmeliu, viršų apipilkite pienu.
Palikite pyragą atvėsti. Tuo tarpu glazūrai sumaišykite cukraus pudrą ir citrinų sultis
ir aptepkite pyragą iš citrinų sulčių ir cukraus pudros pagamintu glajumi.
Rezultatas – aromatingas ir purus paprastas pyragas.
