Sekite mus Facebook'e!
Kai kuriais atvejais tikrai norite gaminti kotletus. Tačiau mėsos atšildymas yra ilgas procesas. Eiti į parduotuvę pirkti mėsos taip pat gana varginantis užsiėmimas
. Mėsos kotletus galite pakeisti daržovių kotletais. Jų nereikia atitirpinti. Paprastai vasaros pabaigoje kiekvienuose namuose būna cukinijų arba cukinijų
. Iš šios daržovės bus galima pasigaminti kotletus, ne prastesnius už mėsos kotletus. Svarbiausia žinoti tinkamą daržovių kotletų gaminimo receptą
. Vienu iš šių gaminimo būdų norime pasidalyti.
Cukinijų kotletų ingredientai:
- ryžiai – 160 g;
- druskos – ½ šaukštelio;
- cukinijos – 2 vnt;
- svogūnas – vnt;
- kiaušinis – vnt;
- raudonųjų saldžiųjų maltų pipirų – ½ šaukštelio;
- raudonųjų aštriųjų pipirų – ½ šaukštelio;
- miltai – 20 g.
Cukinijų kotletų paruošimas:
Įdėkite ryžius į puodą, kruopščiai kelis kartus nuplaukite, suberkite juos į puodą. Ryžius pagal skonį pasūdykite, užpilkite vandeniu ir virkite, kol bus paruošti
. Nuo cukinijos pašalinkite kotelius ir odelę, sutarkuokite ją stambia tarka. Svogūną supjaustykite mažais kubeliais. Į ryžius įmuškite kiaušinius, sudėkite svogūną ir nuo skysčio pertekliaus nuspaustą cukinijų masę.
Į bendrą masę supilkite raudonąją saldžiąją maltą papriką, raudonąją aštriąją papriką, išmaišykite rankomis. Į masę supilkite miltus, išmaišykite rankomis
. Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų, šaukštu paskirstykite ryžių masės porcijas ant paviršiaus.
Kepkite kotletus ant vidutinės ugnies, kol iš abiejų pusių apskrus.
Patiekite kotletus su graikišku jogurtu arba grietine. Į padažą taip pat reikėtų įdėti česnako, kad patys kotletai būtų sodraus skonio.
