Sekite mus Facebook'e!
Tiek duona, tiek duonos kepalai gaminami iš tos pačios žaliavos – grūdų. Todėl abu produktai pasižymi panašiomis savybėmis. Skirtumas yra tas, kad prieš gaminant galutinį produktą grūdai apdorojami skirtingai. Kadangi duonai naudojama stambioji ir sveikoji grūdų dalis, joje yra daugiausia lėtųjų angliavandenių. Dėl to išvengiama staigaus cukraus kiekio kraujyje padidėjimo ir riebalų kaupimosi
. Įprasta duoną naudoti kaip duonos pakaitalą, tačiau galime pasiūlyti deserto receptą iš šio produkto. Pabandykite tokį greitą ir skanų pyragą pasigaminti namuose!
Pagrindo ingredientai:
- ryžių duonos – 100 g;
Kremo ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- sviestas – 50 g;
- pienas – 500 ml;
- kukurūzų krakmolas – 60 g;
- rudojo cukraus – 60 g;
- vanilinas.
Glajaus ingredientai:
- Juodasis šokoladas – 50 g;
- skrudinti žemės riešutai – 50 g;
- augalinis aliejus – valgomasis šaukštas.
Pyrago paruošimas:
Į gilų dubenį rankomis sulaužykite ryžių duoną.
Kremui į puodą įmuškite du vištos kiaušinius. Supilkite rudąjį cukrų ir kukurūzų krakmolą. Ant peilio galiuko užberkite vanilės
. Tada supilkite pusę pieno. Maišykite plaktuvu iki vientisos masės. Supilkite kitą pusę pieno, išmaišykite
. Virkite ant vidutinės ugnies, lėtai maišydami. Kai pasirodys garai, maišykite intensyviau. Sutirštėjusį kremą virkite 10 sekundžių. Nuimkite nuo viryklės ir įdėkite gabalėlį sviesto, išmaišykite.
Sudėkite kremą su ryžių duona
.
Tešlos žiedo dugną iš išorės uždenkite folija, o iš vidaus – pergamentu. Patogumo dėlei formos šonus taip pat galima iškloti tankia medžiaga.
Į formą sudėkite pyrago gaminį, išlyginkite jį. Viršutiniam deserto sluoksniui lengvai peiliu sutrinkite skrudintus žemės riešutus
ir sumaišykite su mikrobangų krosnelėje ištirpintu šokolado ir augalinio aliejaus mišiniu.
Padarykite viršutinį sluoksnį ir nusiųskite pyragą į šaldytuvą 2-4 valandoms. Gero apetito!

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
