Hey.lt - Nemokamas lankytojų skaitliukas

Žiemos desertas „Sniego pūkas”. Įperkamiausi produktai: Naujųjų metų švenčių receptas

Sekite mus Facebook'e!


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Mūsų šalyje iki XVII a. žodis desertas neegzistavo. Tačiau, skirtingai nei europiečiai, rusai turėjo keletą saldžių desertų analogų. Pyragaičiai su įvairiais vaisiais, cukriniai sausainiai buvo vadinami „zayedki”. Esmė ta, kad žmonės po sočių pietų mėsos, košės ir kitų dalykų skonį užkandžiaudavo kuo nors saldžiu ir mažiau cukringu.

Šiais laikais desertų parduotuvėse galime pamatyti kasdien. XXI a. desertus reikėtų rinktis atidžiai, kad nesusidurtume su nuoširdžia „kepure”. Kad nereikėtų savęs kankinti ilgu deserto pasirinkimu prie prekystalio, pasigaminkime savo „zaedki” pavadinimu „Sniego pūkai”.

Deserto „Sniego pūkai” ingredientai:

  • citrinų želė – 90 g;
  • kokosų drožlių – 40 g;
  • vandens – 200 ml;
  • cukraus – 20 g;
  • 25 % grietinės – 350 g;
  • sviestas – 20 g;
  • varškės – 200 g;
  • vanilinis cukrus – 10 g;
  • cukraus pudros – 2 šaukštai;
  • sausainių – 50 g.

Deserto „Sniego pūkas” paruošimas:

Iš pradžių reikia užvirinti 200 ml vandens, supilti į indą su citrinų želė. Abu komponentus maišyti, kol želė pagrindo dalelės visiškai ištirps

Rekomenduojame:  Amerikietiškos Coleslaw salotos. Viskas priklauso nuo padažo: jis tinka ir prie mėsos, ir prie žuvies.

. Varškę plakti mikseriu iki vientisos masės. Atskirame dubenyje sumaišykite grietinę, cukraus pudrą ir vanilinį cukrų. Grietinės mišinį įmaišykite į varškę, ingredientus išmaišykite

. Atvėsusią citrinų želė plona srovele supilkite į varškės masę, išmaišykite. Kepimo formą išklokite maistine plėvele ir ant dugno sudėkite sausainius. Į formą supilkite varškės želė, 60 minučių palaukite šaldytuve, kad sustingtų.

Зимний десерт "Снежный пух". Самые доступные продукты: рецепт на Новогодние праздники

Keptuvėje sumaišykite sviestą su kokoso drožlėmis ir cukrumi. Kepkite, kol karamelizuosis ir cukrus susimaišys su likusiais ingredientais.

Po valandos karamelės ir kokosų mišinį užtepkite ant želė paviršiaus. Desertą vėl uždenkite maistine plėvele. Apie 2,5 valandos laikykite šaldytuve, kad visiškai sustingtų.

Зимний десерт "Снежный пух". Самые доступные продукты: рецепт на Новогодние праздники

Įdomią želė iš paprastų ingredientų galima laikyti paruošta.

Зимний десерт "Снежный пух". Самые доступные продукты: рецепт на Новогодние праздники

Lengvas ir subtilus desertas puikiai tiks šventinės puotos meniu.

Ar šis receptas Jums patiko?

Spustelėkite žvaigždutę, kad įvertintumėte!

Vidutinis įvertinimas 0 / 5. Balsų skaičius: 0

Kol kas nėra balsų! Būkite pirmas, įvertinęs šį įrašą.


Patiko? Pasidalink! Ačiū.

Parašykite komentarą

El. pašto adresas nebus skelbiamas. Būtini laukeliai pažymėti *