Sekite mus Facebook'e!
Pirmą kartą salotos pradėtos ruošti senovės Romoje. Žmonės taip pamėgo šį patiekalą dėl jo paprastumo ir lengvumo, kad netrukus jis paplito Babilone ir Egipte
. Salotos buvo įvairių pasaulio šalių virtuvėse ir sudarė svarbią kultūrinę visuomenės dalį. Tačiau viduramžiais šis patiekalas tapo labai pavojingas. Dėl antisanitarinių sąlygų tapo pavojinga valgyti žalias daržoves.
Šiais laikais be baimės galime pasigaminti bet kokių
salotų
.
Pabandykime pasigaminti ką nors naujo iš šių patiekalų pasaulio – salotas „Sotus”.
Salotų „Sočiosios” ingredientai:
- Vištienos filė – 300 g;
- augalinis aliejus – 200 ml;
- vištienos kiaušiniai – 4 vnt;
- citrinos sultys – valgomasis šaukštas;
- džiovintos slyvos – 100 g;
- garstyčios – šaukštelis;
- graikiniai riešutai – 100 g;
- cukraus – šaukštelis;
- sūris – 100 g;
- druskos – 0,5 šaukštelio;
- česnako – 2 skiltelės.
Salotų „Rich” paruošimas:
Pirmiausia reikia išvirti 3 kietai virtus kiaušinius, vištienos filė pasūdytame vandenyje, kol bus paruošti. Stropiame verdančiame vandenyje 10 min. užpilti džiovintomis slyvomis
. Filė atvėsinti ir supjaustyti nedideliais gabalėliais.
Kiaušinius išvalyti ir padalyti į trynius ir baltymus
.
Tuo pačiu metu baltymai ir tryniai iš karto susmulkinami ant mažų tarkavimo dantukų skirtinguose induose
. Slyvos supjaustomos mažomis plonomis skiltelėmis, riešutai sutrinami į trupinius
.
Dubenyje sumaišomas žalias kiaušinis, druska, cukrus, citrinos sultys ir garstyčios
.
Mišinys išplakamas iki baltos spalvos tirštos kreminės konsistencijos
. Valgomuoju šaukštu majonezo aptepama griežinėliais supjaustyta vištiena, į masę per spaudyklę perleidžiamos česnako skiltelės. Salotinėje išklokite pirmąjį sluoksnį – mėsos sluoksnį
. Mėsos pagrindą pabarstykite sūriu, užtepkite ploną majonezo sluoksnį. Sūrio sluoksnį apibarstome džiovintomis slyvomis, vėl uždengiame padažo tinkleliu
. Ant džiovintų slyvų sluoksnio paskirstome trynius su smulkintais riešutais. Aptepame majonezu ir apibarstome baltymų drožlėmis.
Nepamirškite salotų papuošti žalumynais ir likusiomis džiovintomis slyvomis.
Salotas „Rich” galite suvartoti iš karto arba padėti į šaldytuvą.
