Sekite mus Facebook'e!
Dauguma salotų į Europą atkeliavo iš Prancūzijos. Prancūzai savo ruožtu salotas perėmė iš Italijos. Būtent iš senovės Romos į mūsų laikus atkeliavo labai paprastas patiekalas, vadinamas salotomis. Iš pradžių šis pavadinimas reiškė, kad patiekalas yra sūrus.
Dabar salotos turi daugybę skirtingų padažų ir į jas dedama daugybė ingredientų. Tai suteikė virėjams galimybę eksperimentuoti. Galima pasigaminti įvairių rūšių salotų bet kokiai progai
. Papasakosime, kaip pasigaminti prancūziškų salotų.
Prancūziškų salotų ingredientai:
- morkos – vnt;
- česnako – 1 skiltelė;
- kiaušiniai – 5 vnt;
- lydytas sūris – 3 vnt;
- žalias obuolys – 1 vnt;
- kietasis sūris – 70 g; m
- majonezas.
Prancūziškų salotų paruošimas:
Morkas sutarkuokite didele aštria tarka. Česnako skiltelę susmulkinkite smulkia tarka, kartu su pora šaukštų majonezo sudėkite prie morkų ir sumaišykite.
Išvirkite kietai virtus kiaušinius, nulupkite ir atskirkite baltymus nuo trynių
.
Baltymus sutarkuokite stambia tarka, o trynius – smulkia tarka
. Išlydytą sūrį iš anksto pusvalandžiui palikite šaldiklyje. Tada sūrius sutarkuokite mažomis tarkavimo formelėmis ir dalį jų sudėkite į lėkštę kaip pirmąjį sluoksnį.
Sūrio sluoksnį aptepkite majonezu
.
Ant sūrio sluoksnio dėkite ½ dalies baltymų sluoksnio, uždenkite dalimi morkų sluoksnio.
Obuolius nulupkite ir išskobkite. Obuolius sutarkuokite stambia tarka ir sudėkite ant morkų sluoksnio. Šį sluoksnį uždenkite likusia morkų mase.
Ant morkų uždėkite sūrio sluoksnį, aptepkite majonezu.
Sūrio sluoksnį uždenkite baltymų sluoksniu, paviršiuje sukurkite majonezo tinklelį
. Stambiai sutarkuokite kietąjį sūrį, pabarstykite juo salotų viršų ir šonus. Papuoškite patiekalą tarkuotu tryniu.
Rezultatas – sočios daugiasluoksnės salotos. Jos puikiai papildys šventinį stalą.
