Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių mieliau renkasi ne saldų, o mėsos įdarą, kuris būna labai sotus ir gardus. Įdaras nebūtinai turi būti vištienos, labai skanu su grybais ir sūriu.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- maltos vištienos, 500 g;
- svogūno, 1 vnt;
- cukinijos, 1 vnt;
- druskos, pipirų, prieskonių ir aromatinių žolelių;
- sluoksniuotos tešlos, 1 kg;
- minkštas grietinėlės sūris, 300 g;
- kiaušinio trynys, 1 vnt.
- sezamo sėklų pagal skonį ir pageidavimą.
Kepimo procesas
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps
. Sudėkite virtą maltą vištieną, druską ir pipirus, išmaišykite ir troškinkite, kol bus paruošta. Pagal skonį galima įdėti žolelių, česnako ir kitų priedų.
Cukiniją
sutarkuokite
stambia tarka
. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje.
Tešlą iškočiokite, supjaustykite porcijomis
. Kiekvieną jų aptepkite sūriu, dėkite po šaukštą cukinijos, ant viršaus uždėkite maltos mėsos ir svogūnų ir susukite vokelį
.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, išdėliokite paplotėlius ir aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių.
Pyragėliai gaunasi minkšti, apetitiški ir sotūs, idealiai tinka prie arbatos arba kaip užkandis šventiniam stalui.
