Sekite mus Facebook'e!
Daugelis žmonių mieliau renkasi ne saldų, o mėsos įdarą, kuris būna labai sotus ir gardus. Įdaras nebūtinai turi būti vištienos, labai skanu su grybais ir sūriu.
Paruošimui reikės šių ingredientų:
- maltos vištienos, 500 g;
- svogūno, 1 vnt;
- cukinijos, 1 vnt;
- druskos, pipirų, prieskonių ir aromatinių žolelių;
- sluoksniuotos tešlos, 1 kg;
- minkštas grietinėlės sūris, 300 g;
- kiaušinio trynys, 1 vnt.
- sezamo sėklų pagal skonį ir pageidavimą.
Kepimo procesas
Svogūnus supjaustykite kubeliais ir kepkite augaliniame aliejuje, kol pusiau iškeps
. Sudėkite virtą maltą vištieną, druską ir pipirus, išmaišykite ir troškinkite, kol bus paruošta. Pagal skonį galima įdėti žolelių, česnako ir kitų priedų.
Cukiniją
sutarkuokite
stambia tarka
. Tešlą atšildykite kambario temperatūroje.
Tešlą iškočiokite, supjaustykite porcijomis
. Kiekvieną jų aptepkite sūriu, dėkite po šaukštą cukinijos, ant viršaus uždėkite maltos mėsos ir svogūnų ir susukite vokelį
.
Kepimo skardą išklokite pergamentu, išdėliokite paplotėlius ir aptepkite plaktu kiaušinio tryniu, jei norite, pabarstykite sezamo sėklomis.
Kepkite 180 laipsnių temperatūroje apie 20-30 minučių.
Pyragėliai gaunasi minkšti, apetitiški ir sotūs, idealiai tinka prie arbatos arba kaip užkandis šventiniam stalui.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
