Sekite mus Facebook'e!
Paštetas arba užtepėlė yra viena iš aktualiausių pusryčių rūšių žmonėms, kurie mėgsta ilgiau pamiegoti. Jei iš vakaro iš anksto pasigaminsite užtepėlę, ryte liks tik užtepti ją ant duonos.
Be to, kad užtepėlė yra geras pusryčių variantas, ji taip pat gali būti šventinio stalo užkandis. Šį patiekalą galima patiekti įvairiais būdais, todėl jis yra universalus
. Be to, užtepėlę galite pasigaminti net iš biudžetinių produktų. Kai kurie žmonės tešlą perka parduotuvėse. Europoje parduotuvėse yra skyrių su įvairiais paštetais ir užtepėlėmis
, tačiau niekas neprilygsta namie pagamintai užtepėlei.
Menkės užtepėlės ingredientai:
- menkės kepenėlės – 120 g;
- kiaušiniai – 2 vnt;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- lydytas sūris – vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- majonezas – valgomasis šaukštas;
- batonas – vnt.
Menkių kepenėlių užtepėlės paruošimas:
Iš kepenų stiklainio išimkite aliejų, sudėkite jį į dubenį ir išmaišykite šakute, bet ne iki košės būsenos. Kietai virtus kiaušinius išvirti, atvėsinti, nulupti ir sutarkuoti
stambia tarka. Šaltas lydytas sūris panašiai sutarkuojamas stambia tarka. Kiaušinius ir sūrį sumaišyti dubenyje su kepenimis. Susmulkinkite žalius svogūnus, sudėkite į dubenį su likusiais ingredientais
. Česnako skilteles pertrinkite per presą, sudėkite prie kepenų
. Užpilkite mišinį majonezu, pasūdykite ir gerai išmaišykite
.
Supjaustykite kepsnį nedideliais gabalėliais ir išdžiovinkite ant keptuvės
. Belieka tik paskirstyti mišinį ant kepsnio gabalėlių ir patiekti.
Tai skanus šventinis užkandis arba pusryčiai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
