Sekite mus Facebook'e!
Kotletai tapo daugelio šiuolaikinės kultūros patiekalų pagrindu. Pavyzdžiui, šiandien be kotletų neįsivaizduojami mėsainiai. Ši bandelė su kotletu ir salotų lapais tapo neįtikėtinai populiari visame pasaulyje. Kasdien paruošiama daugiau nei milijonas kotletų, kuriais aprūpinami greitojo maisto restoranai.
Žinoma, parduotuvėse perkamų kotletų kokybė kelia abejonių
.
Niekada negalima tvirtai teigti, kad tokie kotletai pagaminti iš kokybiškos mėsos. Todėl daugelis žmonių atsisako pirkti kotletus ir renkasi naminius. Juolab kad kotletų gaminimas nėra toks sudėtingas, kaip atrodo.
Kotletų ingredientai:
- Įdaras – 600 g;
- manų kruopos – 4 šaukštai;
- svogūnas – 2 vnt;
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- Druska – žiupsnelis;
- Paprikos – žiupsnelis;
- kalendros – ⅓ šaukštelio;
- Juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- Bulvės – 2 vnt.
Kotletų paruošimas:
Sumaišykite maltą mėsą su manų kruopomis, palikite, kol išbrinks. Svogūnus supjaustykite nedideliais gabalėliais, įmuškite ten kiaušinius. Į svogūnus suberkite druską, papriką, kalendrą, juoduosius pipirus, komponentus sumaišykite
. Svogūnų mišinį suplakite panardinamuoju trintuvu, paverskite tyre. Sumaišykite maltą mėsą su svogūnų tyre, gerai išmaišykite
. Pamirkykite rankas vandenyje ir suformuokite kotletukus
.
Keptuvėje įkaitinkite augalinį aliejų ir kepkite kotletus iš abiejų pusių iki auksinės spalvos ant vidutinės ugnies.
Nulupkite bulves ir supjaustykite plonais griežinėliais. Tame pačiame aliejuje apkepkite bulvių plokšteles, jas perriškite, pasūdykite.
Ant bulvių pagalvės sudėkite kotletus, užpilkite 50 ml vandens.
Uždenkite keptuvę dangčiu ir virkite ant silpnos ugnies 15 minučių.
Iškepusius kotletus galima papuošti žolelėmis. Tai puikus patiekalas su garnyru.
