Sekite mus Facebook'e!
Obuolių pyragai plačiai žinomi visame pasaulyje. Šis pyragas laikomas Amerikos vertybe, nes šalies kūrimosi pradžioje jis buvo beveik vienintelis desertas
. Turtingiems kolonistams obuolių pyragas buvo saldus pyragas popietinei arbatai. Neturtingiesiems obuolių pyragas buvo pagrindinis pragyvenimo šaltinis
, todėl šiais laikais amerikietiški obuolių pyragai ruošiami nuolat ir yra daugelio nacionalinių švenčių dalis. Europoje ir Azijoje taip pat nepamirštami obuolių pyragai, yra daugybė receptų. Papasakosime apie vieną iš obuolių pyrago gaminimo būdų.
Obuolių pyrago ingredientai:
- Kiaušiniai – 2 vnt;
- cukraus – 120 g;
- grietinė – 120 g;
- raugo – 1,5 šaukštelio;
- miltai – 200 g;
- obuoliai – 3 vnt;
- augalinis aliejus – 80 ml;
- druskos – žiupsnelis;
- vanilino – žiupsnelis.
Obuolių pyrago paruošimas:
Supjaustykite obuolius, iš anksto išvalykite nuo žievelės ir sėklalizdžių.
Tešlai paruošti dubenyje išplakite kiaušinius, supilkite miltelinį cukrų, vaniliną ir druską, išplakite mikseriu iki purios masės. Į kiaušinių masę įpilkite grietinės ir augalinio aliejaus,
suplakite ingredientus iki vientisos masės. Į mišinį persijokite ⅓ miltų, suberkite kepimo miltelius ir išminkykite tešlą
. Palaipsniui į tešlą persijokite likusius miltus, išminkykite tešlą
. Į tešlą sudėkite obuolių gabaliukus, išmaišykite.
Tešlą paskleiskite 20 cm skersmens formoje, viršų papuoškite likusiomis obuolių skiltelėmis.
Pyragą kepkite 180 laipsnių temperatūroje 40-45 minutes.
Prieš kepdami ant obuolių skiltelių viršaus taip pat galite užberti riešutų. Iškepusį pyragą apibarstykite cukraus pudra.
