Sekite mus Facebook'e!
Zefyras yra vienas iš švelniausių ir lengviausių desertų, užkariaujantis savo lengva tekstūra, minkštumu ir subtiliu skoniu. Šio deserto pavadinimas kilęs iš graikiško „Zefyro” – vakarų vėjo dievo vardo
. Desertas gaminamas iš vaisių ir uogų tyrės, kiaušinio baltymo ir agar-agaro arba želatinos, išplaktų iki vientisos masės. Gaunamas elastingas, bet neįtikėtinai lengvas produktas, kurį mėgsta ir suaugusieji, ir vaikai.
Zefyrai gali būti balti arba spalvoti, su papildomais skoniais ir aromatais – vanilės, uogų, šokolado, karamelės.
Papasakosime, kaip pasigaminti natūralių zefyrų namuose
Sudedamosios dalys: – marmelado milteliai:
- Vanduo – 50 g;
- Cukrus – 300 g;
- uogų tyrė – 250 g;
- agaras – 8 g;
- baltymai – 68 g;
- Citrinos rūgštis – 1 žiupsnelis.
Natūralaus zefyro paruošimas:
Sumaišykite uogų tyrę su vandeniu, 250 g cukraus ir agar-agaru, išmaišykite. Baltymus išplakite mikseriu, palaipsniui supilkite 50 g cukraus ir citrinos rūgštį, išmaišykite iki purios, stabilios masės.
Vyšnių tyrę virkite ant vidutinės ugnies, kol sutirštės, tada supilkite į baltymų masę. Masę atvėsinkite iki 50 laipsnių, greitai supilkite į konditerinį maišelį.
Sudėkite zefyrus ant pergamento ir palikite 1 valandą sustingti.
Gausite skanų natūralų zefyrą. Jį taip pat galima dėti į formą, pripildytą temperuoto šokolado. Tada gausite šokoladu aplietus zefyrus.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
