Sekite mus Facebook'e!
Salotos yra nacionalinis italų patiekalas. Tačiau negalima teigti, kad salotos į pasaulio virtuvę atkeliavo būtent iš Italijos. Pirminė salotų tėvynė yra senovės Roma. Pats žodis „salotos” yra romėniškas, nes reiškia sūrus
. Tiesa ta, kad senovėje salotos visada buvo sūdomos, kad įgautų priimtiną skonį. Galima sakyti, kad druska buvo pats pagrindinis šio žalumynų patiekalo padažas
. Dabar situacija su salotomis ir jų padažais labai pasikeitė. Į patiekalą dedama tiek daržovių, tiek vaisių, mėsos, žuvies ir kitų produktų. Paruoškime skanias Barbės salotas namuose.
Barbės salotų ingredientai:
- Burokėliai: burokėliai – vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- bulvės – 2 vnt;
- sūris – 100 g;
- marinuoti agurkai – 50 g;
- raudonasis svogūnas – ½ vnt;
- petražolių – ryšulėlis;
- druskos – žiupsnelis;
- majonezo – valgomasis šaukštas;
- grietinės – 4 šaukštai;
- graikiniai riešutai – 4 vnt.
Barbės salotų paruošimas:
Burokėlius iškepkite arba išvirkite, kad būtų paruošti, nulupkite ir sutarkuokite didele aštria tarka. Išvirti kietai virtus kiaušinius, nulupti ir taip pat sutarkuoti
. Išvirti bulves, nulupti ir sutarkuoti stambia tarka. Sūrį sutarkuokite smulkia tarka. Marinuotus agurkus supjaustykite nedideliais strypeliais
. Salotinėje sumaišykite burokėlius su kiaušiniais, sūriu, bulvėmis ir marinuotais agurkais. Raudonąjį svogūną supjaustykite kubeliais, petražoles susmulkinkite
, svogūną ir petražoles sudėkite į
salotas
, pasūdykite. Salotas užpilkite majonezu ir grietine, gerai išmaišykite.
Graikinius riešutus susmulkinkite iki trupinių. Jais papuoškite salotas su burokėliais.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
