Sekite mus Facebook'e!
Daugumai Sovietų Sąjungos vaikų troškinys nėra itin malonus ar skanus patiekalas. Paprastai jis buvo patiekiamas vaikų darželių ir mokyklų valgyklose. Virėjos ne visada gerai paruošdavo varškės ar daržovių troškinius, o tai labai atsiliepdavo patiekalo skoniui.
Todėl vis dar yra žmonių, kurie negali pakęsti troškinių kvapo ir skonio
.
Tačiau tie skurdūs laikai jau praėjo. Dabar yra galimybė savarankiškai paruošti troškinį taip, kaip norisi
. Yra daug skanių ir sočių troškinių receptų. Pavyzdžiui, bulvių apkepas su malta mėsa.
Bulvių apkepo su malta mėsa ingredientai:
- bulvės – 1 kg ;
- maltos mėsos – 400 g;
- svogūnas – vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- druskos – ½ šaukštelio;
- juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- raudonėlio – žiupsnelis;
- lauro lapų – vnt;
- pomidorų minkštimas – 400 g;
- Mozzarella.
Bulvių apkepo su malta mėsa paruošimas:
Bulves nulupkite ir supjaustykite nedideliais strypeliais. Keptuvėje su augaliniu aliejumi kepkite jas 15 minučių po dangčiu ant silpnos ugnies.
Bulves pagardinkite druska, maltais juodaisiais pipirais, raudonėliais ir išmaišykite. Pabarstykite bulvių batonėlius su prieskoniais ant kepimo skardos, tolygiai paskirstykite
. Toje pačioje keptuvėje apkepkite maltą mėsą, kol ji įpusės kepti
.
Į mėsą sudėkite pomidorų minkštimą ir stambiomis plunksnomis supjaustytą svogūną.
Pagardinkite maltą mėsą raudonėliais ir raudonaisiais pipirais pagal skonį bei druska. Česnako skilteles išspauskite per presą ir sumaišykite ingredientus
. 50 ml vandens supilkite į mišinį ir įdėkite lauro lapą. Uždenkite keptuvę su malta mėsa dangčiu, troškinkite ant silpnos ugnies 7 minutes. Tada ant bulvių sluoksnio tolygiai išdėliokite maltą mėsą.
Stambia tarka sutarkuokite mocarelą ir pabarstykite ja maltos mėsos sluoksnio paviršių.
Kepkite patiekalą 200 laipsnių temperatūroje 15 minučių.
Prieš kepimą patiekalą galite pabarstyti žaliaisiais svogūnais.
Tai puiki vakarienė, kuriai nereikia ruošti garnyro.
