Sekite mus Facebook'e!
Skumbrė yra viena populiariausių žuvų rūšių. Pastaruoju metu pasaulinė skumbrės rinka smarkiai auga ir iki 2028 m. turėtų padidėti 4,5 %.
Kas turi didelę skumbrės paklausą? Pirmiausia šios žuvies valgymas svarbus viduriniosios klasės šeimoms. Biudžetinė žuvis gali pakeisti lašišą ir tuną.
Taip pat žuvis aktuali pesketarams – žmonėms, kurie atsisakė valgyti gyvulinę mėsą, pakeisdami ją žuvimi. Skumbrė
turi daug naudingų medžiagų, kurios teigiamai veikia organizmą. Paruoškime skumbrę namuose skaniai.
Skumbrės kepimo ingredientai:
- Skumbrė – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- sauso česnako – žiupsnelis;
- raudonėlio – ⅓ šaukštelio;
- obuolių sidro actas – 2 valg;
- augalinis aliejus – 40 ml;
- citrinos – vnt;
- apelsinas – vnt;
- rozmarino;
- paprika.
Garnyrui skirti ingredientai:
- česnakas – 4 skiltelės;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- morkos – vnt;
- aitriosios paprikos dribsnių;
- maltų pipirų – žiupsnelis;
- daržovių prieskoniai;
- pomidorų pasta – šaukštelis;
- cukraus – šaukštelis;
- sojų padažas;
- kopūstai – žiediniai kopūstai;
- obuolių sidro actas – 2 šaukštai.
Keptos skumbrės paruošimas:
Iš žuvies pašalinkite galvą, uodegą, vidurius. Skumbrės nugaroje padarykite kelis skersinius įpjovimus poros pirštų atstumu vienas nuo kito.
Apibarstykite žuvį druska, sausu česnaku, raudonėliu ir, jei reikia, maltais juodaisiais pipirais – iš abiejų pusių. Žuvį apšlakstykite actu ir augaliniu aliejumi
. Citriną supjaustykite nedideliais ketvirtadaliais griežinėlių. Panašiai supjaustykite ir apelsiną. Apelsino griežinėlius dėkite į žuvies vidų, o citrinos griežinėlius – į išilgines skylutes.
Išdėliokite skumbrę kepimo formoje, išklotoje pergamentu
.
Padažui sumaišykite rozmariną ir papriką, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Apvoliokite žuvį prieskoniais ir aliejumi, kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Keptuvėje su augaliniu aliejumi išspauskite česnako skilteles, sudėkite stambiai supjaustytą svogūną
. Daržovių skustuku supjaustykite morkas stambiais griežinėliais
.
Į
morkas pagal skonį suberkite aitriosios paprikos dribsnius, maltus pipirus ir daržovių prieskonius, išmaišykite
. Į
morkas
suberkite pomidorų pastą ir cukrų, supilkite sojų padažą ir dar kartą išmaišykite
.
Stambiai supjaustykite baltagūžių kopūstų lapus ir sudėkite juos į keptuvę su morkomis
. Garnyrą užpilkite obuolių actu ir išmaišykite. Kai kopūstai nusistovės, išjunkite ugnį ir uždengę daržovių garnyrą dangčiu palaikykite 15-20 minučių.
Prie šių troškintų kopūstų rekomenduojama patiekti keptą skumbrę.
Tai puiki korėjietiška žuvies ir daržovių vakarienė.
