Sekite mus Facebook'e!
Skumbrė yra viena populiariausių žuvų rūšių. Pastaruoju metu pasaulinė skumbrės rinka smarkiai auga ir iki 2028 m. turėtų padidėti 4,5 %.
Kas turi didelę skumbrės paklausą? Pirmiausia šios žuvies valgymas svarbus viduriniosios klasės šeimoms. Biudžetinė žuvis gali pakeisti lašišą ir tuną.
Taip pat žuvis aktuali pesketarams – žmonėms, kurie atsisakė valgyti gyvulinę mėsą, pakeisdami ją žuvimi. Skumbrė
turi daug naudingų medžiagų, kurios teigiamai veikia organizmą. Paruoškime skumbrę namuose skaniai.
Skumbrės kepimo ingredientai:
- Skumbrė – 2 vnt;
- druskos – ½ šaukštelio;
- sauso česnako – žiupsnelis;
- raudonėlio – ⅓ šaukštelio;
- obuolių sidro actas – 2 valg;
- augalinis aliejus – 40 ml;
- citrinos – vnt;
- apelsinas – vnt;
- rozmarino;
- paprika.
Garnyrui skirti ingredientai:
- česnakas – 4 skiltelės;
- žaliųjų svogūnų – ryšulėlis;
- morkos – vnt;
- aitriosios paprikos dribsnių;
- maltų pipirų – žiupsnelis;
- daržovių prieskoniai;
- pomidorų pasta – šaukštelis;
- cukraus – šaukštelis;
- sojų padažas;
- kopūstai – žiediniai kopūstai;
- obuolių sidro actas – 2 šaukštai.
Keptos skumbrės paruošimas:
Iš žuvies pašalinkite galvą, uodegą, vidurius. Skumbrės nugaroje padarykite kelis skersinius įpjovimus poros pirštų atstumu vienas nuo kito.
Apibarstykite žuvį druska, sausu česnaku, raudonėliu ir, jei reikia, maltais juodaisiais pipirais – iš abiejų pusių. Žuvį apšlakstykite actu ir augaliniu aliejumi
. Citriną supjaustykite nedideliais ketvirtadaliais griežinėlių. Panašiai supjaustykite ir apelsiną. Apelsino griežinėlius dėkite į žuvies vidų, o citrinos griežinėlius – į išilgines skylutes.
Išdėliokite skumbrę kepimo formoje, išklotoje pergamentu
.
Padažui sumaišykite rozmariną ir papriką, supilkite augalinį aliejų ir išmaišykite.
Apvoliokite žuvį prieskoniais ir aliejumi, kepkite 180 laipsnių orkaitėje 25-30 minučių. Keptuvėje su augaliniu aliejumi išspauskite česnako skilteles, sudėkite stambiai supjaustytą svogūną
. Daržovių skustuku supjaustykite morkas stambiais griežinėliais
.
Į
morkas pagal skonį suberkite aitriosios paprikos dribsnius, maltus pipirus ir daržovių prieskonius, išmaišykite
. Į
morkas
suberkite pomidorų pastą ir cukrų, supilkite sojų padažą ir dar kartą išmaišykite
.
Stambiai supjaustykite baltagūžių kopūstų lapus ir sudėkite juos į keptuvę su morkomis
. Garnyrą užpilkite obuolių actu ir išmaišykite. Kai kopūstai nusistovės, išjunkite ugnį ir uždengę daržovių garnyrą dangčiu palaikykite 15-20 minučių.
Prie šių troškintų kopūstų rekomenduojama patiekti keptą skumbrę.
Tai puiki korėjietiška žuvies ir daržovių vakarienė.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
