Sekite mus Facebook'e!
Apie silkės populiarumą sklando legendos. Įvairių šalių gyventojai taip mėgsta šią žuvį, kad šiuo metu yra daugiau nei 10 000 skirtingų patiekalų su ja rūšių. Kasdien suvalgoma apie 10 mln. šios rūšies žuvų,
o lentynose dažniausiai matome Ramiojo vandenyno arba Atlanto silkes
. Yra ir Baltijos silkė, iš kurios gaminami šprotai, t. y. „Rygos šprotai”.
Dėl silkės prieinamumo ir skonio ji tapo mėgstamiausiu šiaurės tautų patiekalu. Žuvyje yra daug maistingųjų medžiagų, o tai svarbu šaltomis sąlygomis.
Savo rankomis sukurkime tartaletes-kepsnelius iš pitos su įdaru. O iš silkės gardų užkandį šventiniam stalui.
Sudedamosios dalys: 1:
- Kreminis sūris – 150 g;
- grietinės – 50 g;
- kreminiai krienai – 1 valgomasis šaukštas;
- maltų juodųjų pipirų – žiupsnelis;
- krapų – 2 valgomieji šaukštai;
- silkės filė – 180 g;
- virti kiaušiniai – 2 vnt;
- salotų lapai;
- pita.
Paruošimas:
Iš
pitos išpjaukite reikiamo skersmens apskritimus, t. y. tokio pat skersmens, kaip formelės.
Formos dedamos ant kepimo skardos ir tartaletės kepamos 5 minutes 220 laipsnių temperatūroje arba 10 minučių 200 laipsnių temperatūroje.
Atsargiai išimkite formeles iš tartaletų.
Įdarui: grietinėlės sūrį sumaišykite su kreminiais krienais ir riebia grietine, išmaišykite. Į mišinį supilkite prieš tai susmulkintus krapus. Nedideliais kubeliais supjaustykite nuluptus virtus kiaušinius, supilkite į mišinį ir viską gerai išmaišykite.
Iš silkės filė atskirkite keletą gražių tvarkingų skersinių gabalėlių
.
Likusią žuvies dalį supjaustykite mažais kubeliais, silkę kartu su maltais juodaisiais pipirais įmaišykite į faršą
. Tartaletės dugną išklokite kopūstų lapais ir į vidų sudėkite faršą. Ant tartalečių viršaus uždėkite silkės gabalėlius.
Papuošimui taip pat galite naudoti grūdėtas garstyčias ir krapus.
Tai puikus šventinio stalo užkandžio iš paprastų produktų variantas.
