Sekite mus Facebook'e!
Sovietų Sąjungoje buvo labai populiarios tokios salotos kaip „Olivjė” ir „Silkė po kailiniais”. Tai tęsėsi iki XX a. septintojo dešimtmečio, kai sovietų virėjai sukūrė salotas „Mimoza”. Naujasis patiekalas greitai užpildė visus šalies šventinius stalus
. Tikriausiai salotų aktualumo bangą lėmė tai, kad jos buvo savotiška naujovė visuomenei.
Salotos buvo pavadintos gražios pavasario gėlės vardu. Paradoksalu, bet galiausiai „Mimoza” buvo ruošiama Naujųjų metų stalui
. Salotų pagrindą sudarė žuvies konservai, kiaušinio trynys, baltymas, majonezas ir morkos. Būtent šis ryškių morkų ir baltymų su tryniais derinys sukėlė asociaciją su gėle.
Paruoškime salotas „Mimoza” naujai
.
Salotų „Mimoza” ingredientai:
- Kiaušiniai – 6 vnt;
- konservuotų sardinių – 180 g;
- svogūnas – vnt;
- citrinos sulčių;
- morkos – 2 vnt;
- sūris – 150 g;
- sviestas – 80 g;
- majonezas;
- druskos – ½ šaukštelio.
Salotų „Mimoza” paruošimas:
Svogūną supjaustykite smulkiais kubeliais, apšlakstykite citrinos sultimis ir palikite marinuotis. Tuo metu išvirkite kietai virtus kiaušinius, morkas virkite, kol suminkštės.
Atvėsusius kiaušinius nulupkite, atskirkite baltymus nuo trynių. Trynius sutarkuokite smulkia tarka, o baltymus – stambia tarka.
Iš sardinių pašalinkite aliejų, žuvį sumeskite šakute iki košės būsenos
.
Pirmąjį baltymų sluoksnį sudėkite į salotinę, ištepkite majonezu. Ant baltymų sluoksnio dėkite žuvį, išlyginkite ją, pabarstykite marinuotais svogūnais
. Kiekvieną sluoksnį ištepkite majonezu arba padarykite šio padažo tinklelį. Sūrį sutarkuokite stambiomis tarkavimo pjaustyklėmis, uždėkite ant svogūnų sluoksnio. Ant sūrio sluoksnio uždėkite morkų sluoksnį.
Majonezu išteptą morkų sluoksnį patepkite šaltu sviestu.
Sviesto sluoksnį apibarstykite tryniais
. 2 valandas palikite salotas šaldytuve.
Rezultatas – puikios salotos „Mimoza” Naujas ingredientas, t. y. sviestas, gali patiekalui suteikti daugiau sultingumo ir įdomesnio skonio.
