Sekite mus Facebook'e!
Bolonijos sriuba – tai sotus ir aromatingas patiekalas, įkvėptas klasikinio itališko Bolonijos padažo. Jame derinama sodri, minkšta malta mėsa, pomidorų pasta ir aromatingi prieskoniai, kad būtų išgautas gilus, sodrus skonis.
Bolonijos padažas kilęs iš Italijos Emilijos-Romanijos regiono ir tradiciškai patiekiamas su makaronais
.
Tačiau ilgainiui šis skanus padažas tapo skystesnės versijos – sriubos, į kurią sudėti visi geriausi originalaus patiekalo bruožai, pagrindu.
Ši sriuba – puikus pasirinkimas pietums, nes sušildo, pasotina ir suteikia jaukią gastronominę patirtį.
Sudedamosios dalys:
- Svogūnas – 1 vnt;
- augalinis aliejus – 2 valg;
- Sviestas – 15 g;
- Morkos – 1 vnt;
- Vištienos faršas – 300 g;
- Pomidorų pasta – 150 g;
- Bulvės – 300 g;
- 2,5 l verdančio vandens;
- Saldžioji paprika – 3 vnt;
- lauro lapai – 1 vnt;
- Džiovintas česnakas – 1 šaukštelis;
- Druska – 2 šaukšteliai;
- Konservuotos pupelės – 180 g;
- krapų – ryšulėlis.
Bolonijos sriubos paruošimas:
Į puodą įpilkite augalinio aliejaus, ištirpinkite sviestą. Smulkiai supjaustykite svogūną, užgesinkite ir kelias minutes pakepinkite
. Morkas sutarkuokite stambia tarka ir nusiųskite prie svogūno, pakepinkite 3-4 minutes. Į svogūnus ir morkas sudėkite maltą mėsą, pakepinkite, kol pabals, tada sudėkite makaronus
. 5 minutes nuolat maišydami kepkite visus ingredientus kartu. Bulves nulupkite, supjaustykite mažais kubeliais ir sudėkite į sriubą
. Užpilkite visus ingredientus į puodą vandeniu, įberkite kvapiųjų pipirų, lauro lapų, džiovintų česnakų ir druskos. Visus komponentus virkite po dangčiu 10 minučių.
Tuo metu susmulkinkite krapus, sudėkite juos kartu su pupelėmis į sriubą ir virkite dar 1 minutę po dangčiu.
Gausite skanią ir sočią „Bolonijos” sriubą. Tai puikus pietų variantas visai šeimai.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
