Sekite mus Facebook'e!
Bulvių paplotėliai yra vienas iš labiausiai atpažįstamų ir mėgstamiausių naminių kepinių Rytų Europoje.
Nepaisant ingredientų paprastumo, šis patiekalas yra turtingo skonio, sotus ir stebėtinai jaukus, galintis akimirksniu perkelti į šeimos vakarienės, močiutės virtuvės ar kaimo šventės atmosferą.
Bulvių pyragus galima kepti keptuvėje arba orkaitėje, patiekti karštus arba šaltus, kaip atskirą patiekalą arba kaip priedą prie sriubų, sultinių ir net arbatos. Darbo dienomis pyragai tampa paprastu ir sotu užkandžiu.
Sudedamosios dalys: 1:
- Bulvės – 700 g;
- Druska – 1 šaukštelis;
- Sviestas – 30 g;
- Kiaušinis – 1 vnt;
- Žaliasis svogūnas – ryšulėlis;
- krapai – ryšulėlis;
- Miltai – 350 g;
- raugas – 1 šaukštelis;
- Svogūnas – 1 vnt;
- bulgariški pipirai – 1 vnt;
- Vištienos filė – 300 g;
- Augalinis aliejus – 70 ml.
Bulvių paplotėlių paruošimas:
Nuluptas bulves supjaustykite nedideliais kubeliais ir virkite, kol bus paruoštos. Smulkiai supjaustykite svogūnus, paprikas ir vištienos filė
. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūnus, vištienos filė ir paprikas, kol taps auksinės spalvos. Į virtas bulves sudėkite sviestą ir kiaušinį, pasūdykite ir išminkykite
. Susmulkinkite žaliąjį svogūną ir krapus, sudėkite į bulvių košę ir išmaišykite. Į bulvių košę supilkite miltus ir kepimo miltelius, užminkykite elastingą tešlą
. Padalykite tešlą į 4 lygias dalis, kiekvieną dalį iškočiokite į 10-15 cm skersmens paplotėlį. Padalykite plokštainį į 4 trikampius, ant 2 iš 4 plokštainių – į kiekvieną trikampį – dėkite įdaro.
Kitus paplotėlius uždenkite įdaru. Atskirkite trikampius ir šiek tiek užspauskite kraštus.
Keptuvėje augaliniame aliejuje apkepkite paplotėlius iš abiejų pusių, kol paruduos.
Tai gardūs bulvių paplotėliai su mėsos įdaru.
Tai geras būdas panaudoti, pavyzdžiui, vakarykštę bulvių košę.
