Sekite mus Facebook'e!
Europinių lydekų troškinys su daržovėmis – sveikas, skanus ir lengvai paruošiamas patiekalas.
Jūrų lydekos yra viena prieinamiausių žuvų, garsėjanti švelnia mėsa, mažu riebalų kiekiu ir dideliu baltymų kiekiu. Kartu su daržovėmis ji įgauna sodrų skonį ir aromatą
. Troškinimas leidžia išsaugoti maksimaliai naudingas žuvies ir daržovių savybes, todėl patiekalas tampa sultingas ir kvapnus. Kaip daržovių priedą galite naudoti morkas, pomidorus, svogūnus – jų derinį galima keisti atsižvelgiant į sezoną ir pageidavimus. Papildomi prieskoniai, žolelės ir citrinos sultys išryškins natūralų jūros lydekos skonį ir suteiks jai ypatingo pikantiškumo.
Papasakosime, kaip gaminti troškintą jūros lydeką
Ingredientai: 1:
- Ingredientai: jūros lydekos – 800 g;
- Miltai – 3 valg;
- Druska – 1,5 šaukštelio;
- Džiovintas česnakas – 1 šaukštelis;
- Žuvies prieskoniai – 1 šaukštelis;
- kalendros – 1 šaukštelis;
- juodųjų pipirų – 1/4 šaukštelio;
- Paprikos – 1 šaukštelis;
- Svogūnai – 350 g;
- Morkos – 250 g;
- Pomidorų pasta – 3 valgomieji šaukštai;
- Cukrus – 2 šaukšteliai;
- Vanduo – 200 ml;
- lauro lapai – 2 vnt;
- Saldžioji paprika – 9 vnt;
- krapai – ryšulėlis.
Troškintos jūros lydekos gaminimas:
Išvalykite jūros lydeką nuo vidaus, žiaunų, galvos ir uodegos.
Žuvį sudėkite į
celofaninį maišelį su šaukštu druskos, miltų, žuvies prieskonių, džiovintų česnakų, kalendros, juodųjų pipirų ir paprikos.
Žuvį įdėkite į celofaną, užriškite maišelį ir pakratykite
.
Išimkite žuvį iš maišelio ir dėkite į keptuvę su įkaitintu augaliniu aliejumi.
Kepkite jūros lydekas iš abiejų pusių, kol jos taps auksinės spalvos. Svogūnus supjaustykite pusžiedžiais, morkas sutarkuokite stambia tarka
. Svogūnus ir morkas sudėkite į keptuvę su augaliniu aliejumi. Daržoves kepkite 5 minutes,
sudėkite
pomidorų pastą, išmaišykite ir kepkite dar 1 minutę
. Daržovių mišinį pasūdykite, suberkite cukrų, išmaišykite. Supilkite į mišinį vandenį, įdėkite lauro lapą, raudonėlį ir krapus
. 7 minutes troškinkite
mišinį
po dangčiu, tada sudėkite žuvį. Žuvį po dangčiu daržovėse troškinkite 10 minučių.
Gausite sultingą troškintą žuvį su daržovėmis. Šį patiekalą galima patiekti kaip pagrindinį patiekalą su bulvių arba grūdų koše.

Sveiki, aš esu močiutė Jadvyga Lumienė. Nuo mažens myliu virtuvę ir tikiu, kad maistas turi ypatingą galią sujungti žmones. Gaminti mane išmokė mano mama ir močiutė, o šiandien aš dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą. Savo patirtį ir širdžiai brangius patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tikrą namų skonį – nuo paprastų kasdienių valgių iki šventinių gardumynų, kuriuos pamėgo ne viena šeima.
