Sekite mus Facebook'e!
Užkandžių receptai, puikiai tinkantys vakarienei su draugais. Greiti ir lengvi užkandžiai iš prieinamų ingredientų. Išbandykite!
Sultinga ir traški vištienos filė

Paprastas ir nebrangus receptas. Kepti vištienos filė gabaliukai. Mėsa gaunasi labai minkšta, sultinga, o pagrindiniu jos akcentu galima laikyti traškią plutelę. Neįmanoma sustoti!
Reikalingi ingredientai:
- Vištienos krūtinėlė – 1 kg
- Krakmolas – 1 arbatinis šaukštelis
- Soda – 0,5 arbatinio šaukštelio
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas
- Druska
- Miltai (džiūvėsėliams)
- Augalinis aliejus
Paruošimas:
1. Vištienos krūtinėlę supjaustykite išilgai juostelėmis, įberkite druskos, sodos, išmaišykite. Išspauskite citrinos sultis ir krakmolą, viską gerai išmaišykite, uždenkite lėkšte arba maistine plėvele ir padėkite į šaldytuvą 20 minučių.
2. Įkaitinkite keptuvę ant vidutinės ugnies, užpilkite šiek tiek aliejaus. Ant stalo padėkite dubenį miltų, jame apvoliosime mėsą. Apvoliokite juosteles miltuose ir sudėkite ant įkaitintos keptuvės. Kepkite iš visų pusių iki auksinės rudos spalvos, sultingą keptą filė dėkite ant servetėlės, kad nuvarvėtų aliejaus perteklius. Filė dėkite į lėkštę, patiekite su mėgstamu padažu.
Recepte į mėsą dedame sodos – tai būtina daryti, nes ji neleidžia mėsai pridegti, o krakmolas neleidžia sultims išgaruoti. Todėl gabalėliai išlieka sultingi ir praktiškai nesumažėja.
Svogūnų žiedai tešloje.

Apetitą keliantis ir nebrangus užkandis, lengvai paruošiamas – net tie, kurie nemėgsta keptų svogūnų, įvertins tokį neįprastą receptą.
Reikalingi ingredientai:
- Svogūnai
- Naminiai duonos trupiniai
- Miltai – 2 šaukštai
- Kukurūzų krakmolas – 3 šaukštai
- Greitai paruošiamos bulvių košės – 3 šaukštai
- Šviesus alus – 1 stiklinė
- Saulėgrąžų aliejus
- Druska
Paruošimas:
1. Į keptuvę supilkite saulėgrąžų aliejų ir įkaitinkite ant vidutinės ugnies.
2. Į dubenį suberkite miltus, krakmolą ir greitai paruošiamas bulvių košes, užpilkite stikline neriebaus alaus. Išplakite mišinį šluotele, kad neliktų gumulėlių.
3. Įpilkite šiek tiek saulėgrąžų aliejaus ir gerai išmaišykite. Svogūną supjaustykite žiedais, šakute apvoliokite miltų mišinyje, o tada džiūvėsėliuose.
4. Sudėkite žiedus ant įkaitintos keptuvės, kepkite iki auksinės rudos spalvos, tada nusausinkite ant servetėlės, kad nubėgtų aliejaus perteklius.
Sudėkite į lėkštę ir pabarstykite druska arba mėgstamų prieskonių mišiniu.
Šiltos salotos su bulvėmis ir raugintais kopūstais.

LABAI skanu! Ingredientai patys paprasčiausi. Ingredientų derinys, mano nuomone, idealus! Šios salotos nepaliko abejingų.
Reikalingi ingredientai:
- Bulvės (šiltos) – 200 gramų (3–4 vnt.)
- Rauginti kopūstai – 200 gramų
- Paprika – 1 vnt.
- Svogūnas (mažas) – 1 vnt.
- Cukrus – 1 arbatinis šaukštelis
- Actas (9% rūgštingumo) – 1 arbatinis šaukštelis
- Vanduo – 100 ml.
- Malti juodieji pipirai
- Saulėgrąžų aliejus (aromatinis)
- Druska
Paruošimas:
1. Svogūną perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonais žiedais į dubenį, įpilkite acto, cukraus ir užpilkite vandeniu. Gerai išmaišykite ir palikite kuriam laikui.
2. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir smulkiai supjaustykite. Bulves išvirkite pasūdytame vandenyje, nulupkite ir supjaustykite kubeliais. Saldžiąsias paprikas supjaustykite ilgomis juostelėmis.
3. Sudėkite bulves, saldžiąsias paprikas ir raugintus kopūstus į dubenį. Nusausinkite svogūną ir sudėkite jį į dubenį, nepamirškite žalumynų. Viską gerai išmaišykite.
Švelnios ir skanios salotos, pagamintos iš konservuoto tuno ir kiaušinių.

Labai paprastas receptas! Greitas užkandis, paruošimas trunka tik porą minučių!
Reikalingi ingredientai:
- Konservuotas tunas – 1 skardinė
- Svogūnas – 1 vidutinė
- Virti kiaušiniai – 3 vnt.
- Majonezas
Paruošimas: šiose salotose viskas labai paprasta: atidarykite tuno skardinę ir sudėkite ją į lėkštę, supjaustykite svogūną mažais kubeliais, nulupkite ir supjaustykite kiaušinius mažais kubeliais. Apšlakstykite majonezu.
Lavašo užkandis.

Jūsų svečiai bus sužavėti! Šio užkandžio paruošimas trunka tik 5 minutes!
Reikalingi ingredientai:
- Plonas lavašas
- Vyšniniai pomidorai
- Saldžiosios paprikos
- Kietasis sūris
- Minkštas sūris
- Žalia
- Majonezas neprivalomas
Paruošimas: Paprikas nuvalykite, perpjaukite pusiau ir supjaustykite plonomis juostelėmis. Kietąjį sūrį supjaustykite plonomis juostelėmis, minkštąjį sūrį – tokiu pačiu būdu. Žalumynus nuplaukite, nusausinkite ir stambiai supjaustykite. Vyšninius pomidorus supjaustykite į ketvirčius. Į pitą dėkite įdaro, susukite, sudėkite ant kepimo skardos ir kepkite kelioms minutėms orkaitėje, kad sūris išsilydytų, o pita taptų traški.
