Sekite mus Facebook'e!
Šildymas mikrobangų krosnelėje tampa vis populiaresnis tiek biuruose, tiek namuose. Tačiau, pasak mokslininkų, kai kurių maisto produktų negalima šildyti mikrobangų krosnelėje, jei nenorite, kad jie būtų pavojingi organizmui.
Elementas, kuris kaitina maistą, veikia molekules ir nutraukia jų ryšius.

Dėl to produktų sudėtis labai pasikeičia.
Greito šildymo mėgėjai turėtų žinoti, kad kai kurie patiekalai po mikrobangų krosnelės ne tik praranda savo naudingas savybes, bet ir kenkia. Tarp jų, pavyzdžiui, išsiskiria jautiena . Šis produktas kaitinimo metu deformuojasi, sunaikinami riebalai ir baltymai, o tai prisideda prie kancerogenų kiekio padidėjimo.
Mokslininkai griežtai nerekomenduoja šildyti mišinukų ir motinos pieno mikrobangų krosnelėje . Bangos sunaikina vaikui vertingas aminorūgštis, o pats produktas tampa beveik toksiškas.
Galiausiai gydytojai draudžia savo pacientams tokiu būdu kaitinti grūdus, nes jie taip pat tampa kancerogeniški.
Tarp mažiau griežtų draudimų, kurių vis tiek turėtų laikytis savo sveikata besirūpinantys žmonės, yra šie: nešildykite šaldytų vaisių ir uogų mikrobangų krosnelėje, taip pat jau virtų daržovių.

Sveiki, aš esu močiutė Ona Gudelienė. Nuo jaunystės virtuvė man buvo vieta, kur gimsta ne tik skanus maistas, bet ir šilti prisiminimai. Kuriu ir dalinuosi senoviniais, laiko patikrintais receptais, kurie perduodami iš kartos į kartą ir išlaikė tikrą namų skonį.
Savo patiekalus publikuoju tinklalapyje babosreceptai.lt, kur kviečiu visus atrasti tradicijų džiaugsmą virtuvėje – nuo paprastų kasdienių valgių iki ypatingų, šventinių skanumynų, kurie pamalonina širdį ir gomurį.
