Sekite mus Facebook'e!
Kokia daržovė dažnai naudojama gaminant tam tikrus patiekalus? Paprastai bulvės yra labiausiai paplitusios patiekalų reitinge
. Bulvėse yra daug naudingų medžiagų, pavyzdžiui, vitaminų C, B grupės, kalio, magnio, fosforo ir kt. Jos taip pat yra sudėtinių angliavandenių šaltinis, galintis ilgą laiką aprūpinti organizmą energija.
Bulvių patiekalai gali būti sveiki, jei yra tinkamai paruošti ir vartojami saikingai. Svarbu atsižvelgti į paruošimo būdą: keptos bulvės gali būti kenksmingos dėl didelio kiekio aliejaus, o virtos ar keptos bulvės yra naudingos
. papasakosime, kaip paruošti bulvių suktinukus ir bulvių užkandžius.
bulvių suktinukai
Ingredientai: bulvių bulvės, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės:
- bulvių – 5 vnt;
- kiaušiniai – 3 vnt;
- petražolių – 10 g;
- svogūnas – 2 vnt;
- česnako – 2 skiltelės;
- druskos – žiupsnelis;
- miltai – 2 šaukštai;
- paprikos – vnt;
- pomidorų – vnt;
- vištienos filė – 200 g;
- grietinėlė 30 % – 30 g;
- sūris – 50 g.
Bulvių suktinukų paruošimas:
Bulves nulupkite nuo odelės ir sutarkuokite stambia tarka. Sudėkite bulves į durtuvą ir užpilkite vandeniu, nuplaukite nuo krakmolo pertekliaus
. Į nuplautas bulves įmuškite kiaušinį, sudėkite smulkintas petražoles, smulkiai supjaustytą svogūną (1 vnt.) ir česnaką
.
Į bulves suberkite druską ir miltus, gerai išmaišykite
ir tolygiai paskleiskite masę ant pergamentu išklotos kepimo skardos
.
Bulvių sluoksnį kepkite 180 laipsnių temperatūroje 20-25 minutes.
Smulkiai supjaustykite svogūną, česnaką, papriką ir pomidorą. Keptuvėje augaliniame aliejuje pakepinkite svogūną, česnaką, papriką ir pomidorą, kol suminkštės.
Vištienos filė supjaustykite nedideliais gabalėliais, sudėkite prie daržovių kartu su grietine ir išmaišykite. Apkepkite mėsą grietinėje ir daržovėse, pagal skonį įberkite žaliųjų svogūnų ir prieskoninių žolelių.
Nepamirškite faršo pasūdyti ir pabarstyti pipirais
.
Bulvių sluoksnį padalykite į 6 nedidelius stačiakampius, ant jų paviršiaus sudėkite įdarą
. Įdarą suvyniokite į bulvių plokštainį, sudėkite ant kepimo skardos. Viršų pabarstykite tarkuotu sūriu ir kepkite 180 laipsnių temperatūroje 10 minučių.
Gausite sultingus ir sočius bulvių suktinukus.
Įdarui galite naudoti kitus produktus.
Bulvių užkandžiai
Ingredientai: bulvių bulvės, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės, bulvytės:
- Bulvės – 400 g;
- Minkštas grietinėlės sūris – 150 g;
- grietinė – 150 g;
- Miltai – 250 g;
- Garstyčios – 1 šaukštelis;
- Citrinų sultys – 1 valgomasis šaukštas;
- petražolės – 10 g;
- krapai – 10 g;
- Druska – žiupsnelis.
Bulvių užkandžių paruošimas:
Išvirkite nuluptas bulves, kol suminkštės. Išminkykite minkštą sūrį, suformuokite nedidelius rutuliukus
. Į grietinę sudėkite garstyčias, supilkite citrinos sultis. Susmulkinkite petražoles ir krapus, supilkite į grietinę, ingredientus sumaišykite
. Bulves sutrinkite, kol taps košelė, sumaišykite su miltais
.
Iš bulvių masės užminkykite tešlą. Iš dalies tešlos suformuokite kamuoliukus su ertme
. Iš antros tešlos dalies padarykite nedidelius plokščius pyragėlius ir įdėkite į juos sūrio kamuoliukus. Sūrio rutuliukus uždarome bulvių pyragėlių viduje.
Keptuvėje su augaliniu aliejumi apkepkite bulvių keksiukus, kol iš abiejų pusių taps auksinės spalvos.
Šie užkandžiai puikiai dera su grietinės padažu. Gaunasi įdomus užkandis, geresnis už traškučius.
